Trabzon'da Kiliseye "Haç"ı Kaldırın Tehdidi

Trabzon'da Kiliseye "Haç"ı Kaldırın Tehdidi

Trabzon'da Kiliseye "Haç"ı Kaldırın TehdidiTrabzon'un Santa Maria Kilisesi yetkililerini bir grup tehdit etti. Beş yıl önce...

A+A-

Trabzon'da Kiliseye "Haç"ı Kaldırın TehdidiTrabzon'da Kiliseye "Haç"ı Kaldırın Tehdidi

Trabzon'un Santa Maria Kilisesi yetkililerini bir grup tehdit etti. Beş yıl önce rahip Santoro'yu yitiren kiliseden bina üzerindeki haçın indirilmesi istendi. Polis, olaya karışanlara ulaşamamış.

Trabzon' un Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan ve beş yıl önce Rahip Santoro'yu silahlı saldırıda yitiren Katolik Santa Maria Kilisesi, kilise binasının üzerindeki istavroz haçını ışıklandırdığı için tehdit edildi.

Günebakış gazetesi, Işıklandırılan Istavroz haçına kızan beş kişilik bir grubun 1 Ocak'ta kilise önüne gelerek slogan atmaya başladığını, kilise avlusuna yanıcı maddeyle birlikte iki şişe atarak kaçtığını yazdı.

Haçı ya siz indirin ya biz...

Kiliseye atılan şişelerden birinin içinde, "Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz" yazılı not çıkarken, olay emniyete yansıdı. Ancak güvenlik kameralarından görüntüleri alan emniyet mensupları herhangi bir iz bulamadığı ifade ediliyor.

Kiliseden hiç kimsenin ifadesine başvurulmazken, şikayet dilekçesi de alınmadığı öğrenildi. Rahibin öldürülmesinden iki ay sonra benzer bir tehditle karşılaştıklarını belirten kilise yetkilileri ise yaşanan olaylar sonrasında tedirgin bir bekleyişe girdi.

Emniyet bulamıyor

Yaşanan bu olayın ilk olmadığı da ortaya çıktı. 5 Şubat 2006 tarihinde Rahip Santoro'nun öldürülmesinden iki ay sonra 70 -80 kişilik bir grubun yine aynı sloganları atarak kilisenin önünden sahile doğru indikleri ortaya çıktı.

Yaşanan bu olay da polise bildirilmiş ve alınan güvenlik kamera kayıtlarından kimse tespit edilmediği gerekçesiyle bir işlem yapılmamıştı. Kilise yetkililerinin yaşanan bu iki olay sonrasında tedirgin oldukları öğrenildi. (EÖ)

Trabzon - BİA Haber Merkezi - 15 Şubat 2011, Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.