TRT AKP'nin sesi oldu

TRT AKP'nin sesi oldu

TRT AKP'nin sesi olduANKARA - TRT’de yayımlanan 1+100 adlı programa katılan konukların profili, devlet televizyonunun nasıl AKP’nin sesi haline...

A+A-

TRT AKP'nin sesi olduTRT AKP'nin sesi oldu

ANKARA - TRT’de yayımlanan 1+100 adlı programa katılan konukların profili, devlet televizyonunun nasıl AKP’nin sesi haline geldiğini ortaya koydu. 3 yıl içerisinde programa hükümetten 36 üye konuk oldu.

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı TRT 2’de yayımlanan 1+100 adlı programa katılan konukların listesini öğrenmek üzere bir soru önergesi verdi. Yerel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol tarafından sunulan, stüdyo konuklarının yanı sıra yerel kanallarla telefon bağlantıları kurularak hazırlanan programın katılımcı profili, TRT’nin tarafsızlığını tamamen yitirdiğini tüm netliği ile gözler önüne serdi.

Soru önergesine verilen yanıtlara göre programın 24 Nisan 2005 tarihinden 11 Mayıs 2008 tarihine kadar yayımlanan 137 bölümünün 36’sında hükümet üyeleri konuk edildi. Bunun yanı sıra iki bölümde AKP genel başkan yardımcıları, 4 bölümde de AKP’li milletvekilleri konuştu.

Muhalefetten tek ses yok

Programa 3 yıl boyunca CHP ve MHP’den hiçbir isim katılmazken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bir kez, Hasan Celal Güzel iki kez, Aydın Menderes de bir kez konuk oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun dört kez katıldığı programa, aynı kurumun Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez iki, bir diğer Başkan Yardımcısı Şevki Aydın ile Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem ise birer kez katıldı.
 
FIRAT KOZOK / Cumhuriyet - 15 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.