TRT Ana Haber Bülteni Cem Evinden Yayınlandı

TRT Ana Haber Bülteni Cem Evinden Yayınlandı

TRT'den Alevilere özel yayınTRT ekranlarında bir ilk daha meydana geldi. Devletin kanalı bugün Cemevinden naklen yayın yaptı. TRT, bu akşam...

A+A-

TRT Ana Haber Bülteni Cem Evinden YayınlandıTRT'den Alevilere özel yayın

TRT ekranlarında bir ilk daha meydana geldi. Devletin kanalı bugün Cemevinden naklen yayın yaptı.

TRT, bu akşam saat 22:00'de bir ilke imza attı ve Alevilerin yas tuttuğu Muharrem ayında konser düzenledi. Kerbela temalı programda mersiyeler ve kasideler ekrana geldi. TRT ana haber bültenini de bu akşam Karacaahmet Cemevi'nden yapıldı.

TRT, Muharrem ayının 10'uncu gününde "Makam-ı Hüseyin" ile Alevi izleyecilerinin karşısındaydı. TRT, televizyonculuk tarihinde bir ilke imza attı, matem ayında Alevilerin acısına ortak oldu ve "Muharrem konseri" düzenledi.

Program saat 22.00'de başladı. Konserde Muharrem ve Kerbela'ya ait mersiyeler, kasideler ve ilahiler okundu. Tepebaşı stüdyolarında gerçekleşen programa Alevi dedeleri de davet edildi.

TRT ekranındaki tek ilk konser değildi. Anahaber bülteni de Karacaahmet Cemevi'nden yapıldı.

Konserde Erdal Erzincan, Sabahat Akkiraz, Dilan Akıncı, Seval Eroğlu, Derya Çağlayan, Celal Yılmaz, Hüseyin Albayrak, Mustafa Albayrak, Murat Taştekin, Ozan Veli Aykut (Dertli Divani) ve Celal Doğan'dan oluşan 11 solist ile TRT korosu ve 40 saz sanatçısı görev aldı.

İNTERNETHABER.COM - 08 Ocak 2009 Perşembe

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.