TRT çalışanları sokakta

TRT çalışanları sokakta

TRT çalışanları sokakta   Galatasaray'dan Taksim Gezi Parkı'na yürüyen protestocular, TRT'de yetişmiş ya da yıllarını...

A+A-

TRT çalışanları sokakta TRT çalışanları sokakta
 
Galatasaray'dan Taksim Gezi Parkı'na yürüyen protestocular, TRT'de yetişmiş ya da yıllarını TRT'ye vermiş Safiye Ayla, Zeki Müren, Özay Gönlüm gibi sanatçıların fotoğraflarını taşıdı.
 

İSTANBUL - KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi TRT çalışanları ve sanatçılar, TRT Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Galatasaray'dan Taksim Gezi Parkı'na yürüyen protestocular 'TRT yeniden yapılandırılmak değil yok edilmek isteniyor' dedi. Eylemde Serap Mutlu Akbulut, Nursaç Doğanışık, Yücel Çakmakçı, Neşet Ruacan, Ümit Tokcan, Soner Özbilen, Ekrem Ataer'in de yer aldığı sanatçılarla TRT Çocuk ve Gençlik korolarıyla TRT Caz Orkestrası üyeleri türküler söyledi. Eyleme DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de destek verdi.

FOTOĞRAF: METİN PALA / AA - RADİKAL - 30 Mart 2008

TRT çalışanları yürüdü   

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan ‘Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı İstiklal Caddesi’nde yaptıkları yürüyüşle tepkilerini dile getiren TRT çalışanları, sendikalar, meslek örgütleri, yasa taslağının geri çekilmesi ve TRT’ye sahip çıkılması talebinde bulunarak, imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen Sendikasının öncülüğünde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TRT sanatçıları, muhabirleri, spikerleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katıldığı sazlı - sözlü yürüyüş, Galatasaray Lisesi önünden başlayarak Taksim Meydanı’nda son buldu. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası eşliğinde sürdürülen yürüyüş boyunca, TRT’nin talan edileceğine, sanatçılarının susturulacağına vurgular yapılırken, TRT’nin Türkiye’nin belleği olduğu ifade edildi.

TRT’de değişikliğe yol açacak yasa tasarısı ile ilgili olarak Taksim Meydan’da bir açıklama yapan Haber-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Engin Başçı, TRT’nin Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade etti. TRT’de çalışan usta televizyoncu, radyocu, programcı, haberci sayısının çok olduğunu hatırlatan Başçı, yasa tasarısının sanata, kültüre, kültür kurumlarına yapılan bir saldırı niteliği taşıdığını belirtti.

Yasa tasarısı ile TRT sanatçılarının Kültür Bakanlığına devredileceğini vurgulayan Engin Başçı, AKP’nin hazırladığı başka yasa ile de Bakanlığın sanatçıları yerel yönetimlere dağıtacağını dile getirdi.

‘TRT VE EMEKÇİLERİNE SAHİP ÇIKIN!’

Amacın, TRT’yi yok etmek olduğunu ifade eden Başçı, "Tasfiye planının bir adımı TRT’nin tüm kaynaklarını AKP’li belediyelere, yandaş vakıflara, derneklere, radyo ve televizyonlara sunmak. 8 Mart’ta Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile TRT arşivini talana açtılar. Bu tasarı yasalaşırsa, bir prodüktör ya da muhabir, kendini Çevre ve Orman Bakanlığında veya Diyanet İşleri Başkalığında bulabilir” DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de, "Halkın vergisinin de yer aldığı bir kurum olduğu için tarafsız, özerk olması gerekirken TRT bugün tamamen kendi siyasal anlayışına uygun bir hale getiriyor" dedi.

Çetin Soysal ise "Demokratik ve özerk bir televizyon anlayışını savunanlar, TRT’nin de özerk bir yapıya kavuşmasını da savunmalılar. Ama ne yazık ki çalışanların işlerine son vererek durumu taşeronlaştıran bir anlayışı bir dokuyu görmeye başladık. Bu anlayışa sahip çıkmak istemeyenlere karşı burada emekçi arkadaşlarımızla birlikte alanlara çıktık" dedi.
 
UFUK KOŞAR / BİRGÜN - 30 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.