TRT Genel Müdürü Şahin'in para hırsı

TRT Genel Müdürü Şahin'in para hırsı

TRT Genel Müdürü Şahin'in para hırsıAvea ve Türk Telekom’da da yönetim kurulu üyesi olan TRT Genel Müdürü...

A+A-

TRT Genel Müdürü Şahin'in para hırsıTRT Genel Müdürü Şahin'in para hırsı

Avea ve Türk Telekom’da da yönetim kurulu üyesi olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, 3 yönetim kurulu üyeliği daha ortaya çıktı.

ANKARA - Aynı zamanda Avea ve Türk Telekom’da da yönetim kurulu üyesi olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, 3 yönetim kurulu üyeliği daha ortaya çıktı. Bu şirketlerden de toplam 7 bin YTL maaş alan Şahin’in eline ayda 21 bin YTL geçiyor.

Cumhuriyet’in Ticaret Sicili Gazetesi’nden edindiği bilgilere göre Şahin, Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu’nda başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Yine gazeteye göre, şirketin yönetim kurulu üyelerine aylık 5 bin YTL maaş ödeniyor. Şahin’in Assistt Rehberlik şirketiyle de yetinmediği 2 yönetim kurulu üyeliği daha üstlendiği ortaya çıktı. Bu şirketlerden birincisi olan Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde yürüttüğü yönetim kurulu üyeliği için Şahin’e 1000 YTL maaş ödeniyor. Şahin, aynı görevi üstlendiği İnnova Bilişim Çözümleri Anonim Şirketi’nden de yine 1000 YTL maaş alıyor.

21 BİN YTL’Yİ GEÇİYOR

Türk Telekom’daki Yönetim Kurulu üyeliği görevi nedeniyle aylık 8 bin YTL maaş alan Şahin’e TRT Genel Müdürlüğü görevi karşılığında 6 bin 300 YTL ödeniyor. Yeni ortaya çıkan 3 maaşla birlikte Şahin’in eline geçen aylık para 21 bin 300 YTL’yi buluyor. Avea Yönetim Kurulu üyeliği de yürüten Şahin, basında çıkan haberler üzerine buradan aldığı maaştan vazgeçmek durumunda kalmıştı. Tüm bu ballı görevlerin yanı sıra Şahin, Golf Federasyonu Yönetim Kurulu ile Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın Mütevelli Heyeti üyeliklerini de yürütüyor. Golf Federasyonu’ndan herhangi bir ücret almayan Şahin’in Telekom vakfından para alıp almadığı bilinmiyor.

‘KANUNSUZ EMİRLERİ UYGULAMAYIN’

Öte yandan Haber-Sen, TRT emekçilerinin AKP yandaşı medya kuruluşlarına, vakıflara, derneklere ve AKP’li belediyelere kiralanmasının yolunu açan Bakanlar Kurulu kararı ve ilgili yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı. TRT yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulunan sendika, TRT çalışanlarına da yasalara dayanmayan emirleri yerine getirmeme çağırısında bulundu.

FIRAT KOZOK / CUMHURİYET - 7 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.