'TRT Yetkilileri Özür Dilemelidir'

'TRT Yetkilileri Özür Dilemelidir'

'TRT Yetkilileri Özür Dilemelidir'     Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi, Hrant Dink’i, Maraş...

A+A-

'TRT Yetkilileri Özür Dilemelidir' 'TRT Yetkilileri Özür Dilemelidir'
   
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi, Hrant Dink’i, Maraş Katliamı’nın sorumlusu olarak gösteren TRT belgeselini eleştirdi. Girişimden yapılan açıklamada, “TRT 1’de yayınlanan Şahların Labirenti isimli programda, tarihe Türkiye’nin yüzkaralarından biri olarak geçen Maraş Katliamı’nın 1 No’lu sanığı Ökkeş Kenger’in (Şendiller) konuşmasına izin verildi. Kenger, katliamın sorumlusu olarak Dink ve arkadaşlarını işaret etti” denildi.

Açıklamada, “TRT 1 yetkilileri söz konusu programda anlatılan ikiyüzlü ırkçılığa bilerek izin vermedilerse, başta Dink nezdinde ailesinden olmak üzere, 30 yıl önceki kanlı olaylarda derin acılar yaşamış, yakınlarını kaybetmiş ve topraklarını terk etmek zorunda kalmış bütün yurttaşlarımızdan özür dilemelidir” denildi.

‘ÖLDÜRÜLENLER BELLİ’

Maraş Katliamı’nda öldürülenlerin belli olduğunu ifade edildiği açıklamada, süreç şöyle aktarıldı: “Saldırılan evler, işyerleri, dernekler, parti binaları, mesleki ve kültürel kuruluşların kimlere ait oldukları bellidir. Katliam sırasında önceden örgütlenmiş kalabalıkların attığı,  ‘Komünistler Moskova"ya’, ‘Müslüman Türkiye’, ‘Tek Yol İslam’, ‘Kanımız Aksa da Zafer İslam’ın’ gibi sloganlar mahkeme tutanaklarında yerini almıştır ve kimlere ait oldukları konusunda tartışmaya bile gerek yoktur. Olaydan sonra bombayı ülkücülerin elebaşlarından, davanın 1 No’lu sanığı Ökkeş Kenger’in attığı anlaşılmıştır.”

‘KENGER HÜKÜM GİYMEDİ’

Kenger’in, davanın 1991 yılında çıkarılan anti-terör yasasıyla düşmesi nedeniyle hüküm giymediğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kenger soyadını ‘Şendiller’ diye değiştirip 1991’de Refah Partisi - Milliyetçi Çalışma Partisi ittifakıyla parlamentoya girerek daha sonra MHP’ye dönmüş bir süre sonra da Dink’in katilleriyle aynı fotoğraf karesinde poz veren Muhsin Yazıcıoğlu’yla birlikte BBP’yi kurmuştur. Katliamdan 30 yıl sonra devletin resmi TV kanalında yayınlanan programın konsept danışmanlarının geçmişlerini incelediğimizde tablo daha da netleşir. Kimdir bunlar: BBP"li Hakkı Öznur ve Avrupa Nizam-ı Âlem Ocakları Kurucu Genel Başkanlığı yapmış olan Zülfü Canpolat!” Açıklamada “Hrant Dink’in arkadaşları, onun anısına sonuna kadar sahip çıkmaya kararlı olarak, bu özür borcunun takipçisi olmaya devam edecektir” denildi.

ÖZLEM ZORCAN - ANKARA / BİRGÜN - 30.12.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.