TRT'de tartışma yaratan transferler

TRT'de tartışma yaratan transferler

TRT’de tartışma yaratan transferlerTRT Genel Müdürü Şahin’in TRT Haber Dairesi’ne transfer ettiği 13 kişinin ortak özellikleri,...

A+A-

TRT'de tartışma yaratan transferlerTRT’de tartışma yaratan transferler

TRT Genel Müdürü Şahin’in TRT Haber Dairesi’ne transfer ettiği 13 kişinin ortak özellikleri, Aksiyon, Cihan Haber Ajansı ve Kanal 7 gibi, AKP’ye yakın medya kuruluşlarından gelmiş olmaları...

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AKP’yi destekleyen medya kuruluşlarında çalışan kişileri sözleşmeli olarak TRT Haber Dairesi’ne yerleştirmeye başladı. İşe başlatılan 13 kişinin ortak özelliklerinin Aksiyon, Cihan Haber Ajansı ve Kanal 7 gibi kurumlarda çalışmış olması...

TRT Haber Dairesi’nin Ankara, Erzurum, Trabzon ve Antalya bürolarında kadrosuz muhabir devri ilk kez yaşandı. Zaman gazetesinde editör iken Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın Danışmanı olan Ahmet Turan Ayhan’ın ardından bakanlıklardan iki transfer daha gerçekleşti. Aksiyon dergisi eski Ankara Temsilcisi olan Birol Uzunay, Bayındırlık Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden sonra TRT’ye geçti.

Geçmişte TGRT, Kanal A gibi kuruluşlarda çalışmış olan ve son olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği görevini yürüten Tunç Tuncel de, yatay geçişle TRT’ye geldi. Böylece farklı bakanlıklardaki basın müşavirliği kadrosu TRT kadrosuna geçmek için basamak haline geldi.

Şahin, bu 3 kişinin yanı sıra ‘götürü bedelli hizmet alımı sözleşmesi’ ile de AKP’yi destekleyen özel medya kuruluşlarından 10 kişiyi daha TRT’ye transfer etti.

Şahin, TBMM gündemindeki TRT Kanunu Tasarısı’ndaki 300 kişilik TRT’ye sözleşmeli personel alma hakkını kullanarak bu kişileri doğrudan TRT’de istihdam edebilecek. Mevcut durumda farklı programlarda sözleşmeli olarak gösterilen bu kişiler, Şahin’in talimatıyla, TRT yönetmeliklerine aykırı olarak TRT Haber Dairesi’nde göreve başladı. Normalde bu kişilerin TRT Haber Dairesi’nde çalışabilmeleri için KPSS’ye girmiş olmaları, TRT’nin ilan edeceği sınav ile yazılı ve sözlü aşamalarda başarılı olmaları ve bunun ardından 3 yıl stajyerlik yapmaları gerekiyordu. Ancak Şahin’in talimatıyla göreve başlayan 13 kişi, bu aşamaları es geçmiş oldu.

Kimler alındı?

Aksiyon dergisinden Abdülkadir Beşikçi, Cihan Haber Ajansı’ndan Hasan Basri Erdem ve Burhan Torunlar, Milletin Sesi gazetesinden Muhammet Murat Avar, Kanal 7’den Murat Nuhoğlu muhabir olarak işe başladı. Murat Demirci, Rahmi Şener, Levent Çakır ve Erdoğan Baycan sözleşmeli muhabir oldu. Kanal 24’ten Faruk Ayaz kameraman, Kanal A’dan Anda Ayva spiker olarak TRT Haber Dairesi’nde işe başladı.

YILDIZ YAZICIOĞLU Ankara
MİLLİYET - 28 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.