TRT'nin "Alevi Açılımı" AKP'den farksız

TRT'nin "Alevi Açılımı" AKP'den farksız

TRT'nin Alevi Açılımı AKP'den farksızTRT, İstanbul Kadıköy'de düzenlenen ve yüzbinlerce yurttaşın katıldığı son...

A+A-

TRT'nin Alevi Açılımı AKP'den farksızTRT'nin Alevi Açılımı AKP'den farksız

TRT, İstanbul Kadıköy'de düzenlenen ve yüzbinlerce yurttaşın katıldığı son yılların en kitlesel mitingine Ana Haber bülteninde sadece 36 saniye yer ayırdı.

AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamusal ve tarafsız yayıncılık ilkelerini bir kenara bırakarak "iktidar borazanlığı"nda hayli mesafe kateden TRT, haber ve tartışma programlarında toplumsal muhalefete ve temsilcilerine yer vermezken, cemaat basını temsilcilerine saatler süren programlar yaptırıyor. AKP'nin en fazla kadrolaştığı kurumlardan biri olan TRT, sendikacılara yönelik baskı ve sürgünlerle de gündemden düşmüyor. Ramazan'da, kandil ve mevlüt gecelerinde gün boyu süren yayınlar ile Sünni yurttaşlara hitap eden TRT, Alevi yurttaşlar konusunda ki umursamaz tavrını ise ısrarla sürdürüyor. Hatırlanacağı gibi TRT, Muharrem ayında Alevilerin gözünü boyamaya yönelik bir iki program yapmış ve bu durum "TRT'den Alevi Açılımı" olarak kamuoyuna yansımıştı. Görünen o ki TRT'nin Açılımı'da AKP'nin açılımından farksız. Laf çok, icraat yok... İşte TRT'nin Alevi mitingine ilişkin haberi :

İstanbul'da Alevi Mitingi Yapıldı

Mitingde, alevilerin dinsel ve kültürel haklarının güvence altına alınması talep edildi.

Alevi örgütleri tarafından düzenlenen "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingi İstanbul'da yapıldı.

Mitingde, alevilerin dinsel ve kültürel haklarının güvence altına alınması talep edildi.

Miting alanına doğru yapılan yürüyüşte, zorunlu din dersleri ve diyanetin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, Madımak otelinin müze yapılmasını isteyen pankartlar taşındı.

Miting alanında, Türkiye ve Avrupa'daki alevi örgütleri adına yapılan konuşmalarda, hükümetin demokratik açılım hamlelerinde inandırıcı olabilmesi için biran önce Anayasa ve yasalarda köklü değişiklikler yapması gerektiği belirtildi.

Çok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü ve meslek odalarının destek verdiği miting, sanatçıların konserleriyle sona erdi.

TRT - 08.11.2009 - Alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.