TRT'nin Skandal Belgeselinin Danışmanları da BBP'li Çıktı

TRT'nin Skandal Belgeselinin Danışmanları da BBP'li Çıktı

TRT'nin Skandal Belgeselinin Danışmanları da BBP'li Çıktı Hrant Dink’i, Maraş Katliamı’nın sorumlusu olarak gösteren...

A+A-

TRT'nin Skandal Belgeselinin Danışmanları da BBP'li ÇıktıTRT'nin Skandal Belgeselinin Danışmanları da BBP'li Çıktı
 
Hrant Dink’i, Maraş Katliamı’nın sorumlusu olarak gösteren TRT belgeselinin danışmanlığını BBP’li Hakkı Öznur ve Zülfü Canpolat üstlenmiş. Öznur, BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı, Canpolat ise Nizam-ı Alem Federasyonu’nda kurucu Genel Başkanlık yapmış...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i, Maraş Katliamı'nın sorumlusu olarak gösteren TRT belgeselinin konsept danışmanları da BBP’li çıktı.

Gazeteport'un haberine göre, belgeselin konsept danışmanlarından Hakkı Öznur, Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) politika yaptı ve Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1985"ten bu yana ülkücü hareketin yayın organları olan Yeni Düşünce, Bizim Ocak, Bizim Dergah, Nizam-ı Alem, Yeni Hafta, Alperen gibi dergilerde makaleler yazdı. Diğer konsept danışmanı Zülfü Canpolat ise, BBP’nin adı "Alperen Ocakları" olarak değiştirilen eski gençlik kolu Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Kurucu Genel Başkanıydı. Dizide metin yazarlığını ise gazeteci Avni Özgürel yaptı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da, Hrant Dink cinayetiyle ilgili polis muhbiri Erhan Tuncel"le fotoğrafı ortaya çıkmış, Yazıcıoğlu ise  "Ben halkın içindeyim, herkesle fotoğrafım olabilir. Erhan Tuncel'i tanımam bile. Alperen Ocakları'nın da üyesi değildir" demişti.

TRT-1’deki Şahların Labirenti isimli belgeselde Maraş katliamı anlatılırken, olayın failleri arasında Hrant Dink de gösterilmişti. Belgeselde, katliamın bir numaralı sanığı olarak yargılanan Ökkeş Şendiller'e mikrofon uzatılmış, Şendiller, Maraş’ta yaşananların bir "Alevi-Sünni çatışması" olmadığını, işin içinde "Hrant Dink ve arkadaşlarının kurduğu sol örgütlerin bulunduğunu idda etmişti. Anlatımlar eşliğinde Hrant Dink fotoğrafı ekrana gelirken Şendiller de "Hrant Dink ve arkadaşlarının örgütleri bu işleri yaptı. Zaten olaylarda ölenlerin arasında yer alan 6-7 tane sünnetsiz cesedin Alevilikle Sünnilikle ne alakası var?” demişti.

VİDEODAN ÇIKARILMIŞTI

Ökkeş Şendiller, 19 Aralık-26 Aralık 1978 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylara yol açan bombayı içi ülkücülerle dolu Çiçek Sineması'na atmaktan yargılanmıştı. TRT, sakandalın ortaya çıkmasından sonra Ökkeş Şendiller’in konuşmasının olduğu bölümü internet sitesinde kaldırmıştı. Geçen Çarşamba akşamı yayımlanan bölümün belgeseli, TRT1’in internet sitesinde yer alırken Şendiller’in konuşması videodan çıkarılmıştı.

BİRGÜN - 29.12.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.