TRT'ye sürpriz aday

TRT'ye sürpriz aday

TRT'ye sürpriz aday RTÜK'ün CHP'li üyeleri, TRT Genel Müdürlüğü için gazeteci Can Dündar'ı...

A+A-

TRT'ye sürpriz aday TRT'ye sürpriz aday

RTÜK'ün CHP'li üyeleri, TRT Genel Müdürlüğü için gazeteci Can Dündar'ı aday gösterecek. RTÜK üyesi Şaban Sevinç, Dündar'ın öneriyi kabul ettiğini söyledi..

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in en güçü aday olarak gösterildiği TRT Genel Müdürlüğü'ne, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li 3 üyesinin gazeteci Can Dündar'ı aday göstereceği bildirildi. RTÜK üyesi Şaban Sevinç'in de aralarında bulunduğu 3 üye, TRT Genel Müdürlüğü için gazeteci Can Dündar'ı aday gösterme kararı aldı. Sevinç, Can Dündar'ın adaylık önerisini kabul ettiğini belirterek, "Dündar, yayıncılık dünyasının yıldızlarından biri" dedi. Bir dönem TRT'de de çalışan Can Dündar'ın bu alanda kendini kanıtlamış bir gazeteci olduğunu belirten Sevinç, Dündar'ın TRT'yi hakkıyla yönetecek bir gazeteci olduğunu söyledi. Sevinç, Dündar'ın hükümetle yakın ilişki kurabilecek bir kişi olduğunu belirterek, "Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Gül'le de sıcak ilişkisi var" dedi.

5 OY GEREKLİ

Can Dündar'ın, RTÜK tarafından Başbakanlığa sunulacak üç aday arasında yer alabilmesi için 9 RTÜK üyesinden en az 5'inin oyunu alması gerekiyor. RTÜK'te, CHP kontenjanından seçilen 3 üye bulunuyor. En güçlü aday olarak adı geçen Müsteşar İbrahim Şahin'i ise Başbakan Erdoğan bizzat önermişti. Şahin, daha önce PTT Genel Müdürü olarak görev yaptı. TRT Genel Müdürlüğü'nü, Şenol Demiröz'ün 1 Ağustos 2005'te emekliye ayrılmasıyla birlikte vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney yürütüyor.

SABAH / ANKARA
14 KaSIM 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.