TSK'den Kandıra'ya ziyaret

TSK'den Kandıra'ya ziyaret

TSK'den Kandıra'ya ziyaretKorgeneral Galip Mendi, cezaevinde Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’la görüştüANKARA (Cumhuriyet Bürosu)...

A+A-

TSK'den Kandıra'ya ziyaretTSK'den Kandıra'ya ziyaret

Korgeneral Galip Mendi, cezaevinde Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’la görüştü

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ve Kandıra Cezaevi’nde yatan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına ziyaret etti.

Kandıra ilçesinde bulunan Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon’u, saat 11.30’da ziyaret eden Mendi, yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından sivil plakalı bir otomobille cezaevinden ayrıldı.

Ziyaretle ilgili Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “3 Eylül 2008 günü, saat 11.30’da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u ziyaret etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir. Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.”

ERDOĞAN: ZİYARET İNSANİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine ziyareti insani olarak değerlendirdiğini söyledi. Erdoğan: şöyle konuştu: “Olayı, insani amaçlı olarak yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz. Bunun için de daha farklı şeyler aramanın yanlış olduğu kanaatindeyim. Zaten işin yargı süreci devam ediyor. Bununla ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmak doğru değil.

Erdoğan, Başbuğ ile yaptığı görüşmede ziyaretin gündeme gelip gelmediği sorusuna da, “Tabii o da gündeme geldi, ülkemizin diğer konuları da gündeme geldi” yanıtını verdi.

Tolon ile Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz’da Ankara’da gözaltına alınmışlardı. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı şimdiki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan arasında 24 Haziran’da gerçekleştirilen görüşmede Ergenekon soruşturmasının gündeme geldiği yönünde iddialar ileri sürülmüştü. Başbuğ söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Ardından eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 25 Temmuz’da soruşturmayla ilgili ilk kez görüşlerini açıklamıştı. Paşalara destek olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Büyükanıt, “Diyorlar ki ‘Niye konuşmuyor, niye konuşmuyor’ lütfen hukuki açıdan da bir düşünün” demişti. Büyükanıt operasyonla ilgili soru üzerine de, “Benim aklıma operasyon deyince PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar geliyor” yanıtını vermişti.

Cumhuriyet - 04.09.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.