TSK'ya psikolojik savaş ve zamanlaması

TSK'ya psikolojik savaş ve zamanlaması

TSK'ya psikolojik savaş ve zamanlaması... İsmi şimdiye kadar duyulmamış bazı internet siteleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinden...

A+A-

TSK'ya psikolojik savaş ve zamanlamasıTSK'ya psikolojik savaş ve zamanlaması...

İsmi şimdiye kadar duyulmamış bazı internet siteleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinden sızdırılan dosyaları yayınlayarak geniş çaplı bir psikolojik savaş başlattılar. Sitede TSK içindeki subay, astsubay,öğrenci ve sivil görevler bir çok terör ve yasadışı örgüt ile ilişki içinde gösteriliyor.

Konuyu gündeme getiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya söz konusu sitenin Fethullahçılar tarafından yayınlandığını ileri sürdü.

Sitede yayınlanan TSK ile ilgili dosyanın daha önce TARAF Gazetesi’ne gönderildiği ancak gazetenin bu dosyayı yayınlamadığı da iddialar arasında.

Konuyla ilgili 96.6 YÖN Radyo’da yayınlanan YÖN’de Gündem Programında Murat TAYLAN’ın sorularını yanıtlayan Emekli Binbaşı –Yazar Erol Bilbilik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fethullahçıların TSK’ya istedikleri ölçüde sızamadıklarını söyleyen Bilbilik, “Zaten sızsalar problem çözülmüş olacak. Generalleri ilerde açıklayacağız diyerek , psikolojik savaşı ileriye yayma hesabı içinde olduğunu ve psikolojik savaşın daha etkili olacağı kaidesinden hareket ederek böyle bir şey yapıyor..”dedi.

Son günlerde ABD’den Türkiye’ye dikkat çekici ziyaretlerin yapıldığını ifade eden Bilbilik, orduya ait bu dosyanın böyle kritik bir zamanda yayınlanmasına dikkat çekti:

“Perşembe günü Milli Güvenlik Kurulu var. Ordunun türban konusunu güvenlik kuruluna getireceği öncesinde ..Geçen hafta ABD Adalet bakanı Türkiye’ye geldi-ki benim hatırladığım ABD Adalet bakanı hiç Türkiye’ye gelmemişti. Hele hele böyle kritik zamanda hiç gelebilmemişti-Habersiz geldi, görüştü gitti…Hemen akabinde ABD Genelkurmay 2. Başkanı geldi. Ondan sonra birden bire ABD Başkan yardımcısı Dick Cheney’in Mart ayında Türkiye’ye geleceği haberleri düştü. “

Murat Taylan’ın, Fethullah Gülen’in son vuruşu yapacakları ana kadar kendilerini gizlemeleri talimatını hatırlatması üzerine Bilbilik, Geldiği nokta son vuruşu yapacağı nokta değil, dedi.

Bilbilik, Çünkü son vuruşu yapacak olan o değil. Doğrudan doğruya ABD’dir. O da zaten o vuruşu Türkiye’ye yapmaya çalışıyor. Sürekli vuruş. Bu, aradaki taktiklerdir.

ABD’nin UTAH Üniversitesi-Fethullah bağlantısına dikkati çeken Erol Bilbilik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fethullahçıların en önemli kişilerinden biri UTAH Üniversitesi Profesörü Hakan Yavuz’dur. Bu çok önemli Fethullahçı bir kişidir. Bugün ABD emperyalizminde bile Hakan Yavuz AKP konusunda ABD derin devletinin tek itibar ettiği kişi konumundadır. Hakan Yavuz Rokefeller Üniversitesini bitirmiştir. Viskonson Üniversitesi’ni, Noderrdam Üniversitesini bitirmiştir. Kudüs ve Utah’da bulunmuştur. John Knock Vakfı bursuyla Kırgızistan ve Kazakistan‘da Gülen Hareketinin Temel Dinamikleri tezini hazırlamıştır. 28 Mayıs 2004’te şunu söylüyor:

İslamcı grupların genelde bir Kürt sorunu derdi yoktur. İslami hareket şu anda TSK’nın sistem içindeki gücünün azaltılması peşindedir. Bu amaç İslamcıları en büyük Avrupacı yapmıştır.

YÖN RADYO  - 20 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.