TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy gözaltında

TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy gözaltında

TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy gözaltında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Ankara'da...

A+A-

TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy gözaltındaTTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy gözaltında

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Ankara'da gözaltına alındı.

TTB'den alınan bilgiye göre, Ankara Tabip Odasının genel kurul toplantısı için Ankara'da bulunan Gürsoy, sabah erken saatlerde kaldığı otele gelen emniyet güçleri tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gürsoy'un gözaltına alınmasından sonra, TTB avukatları ve yöneticileri de emniyet müdürlüğüne geldiler.

GÜRSOY  NEDEN GÖZALTINA ALINDI

Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet suçundan arandığı bildirildi.

Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında “yakalama” emri bulunduğu kaydedildi. Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı için başkente gelen ve İç Kale Otel'de kalan Gürsoy, sabah erken saatlerde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince hakkındaki yakalama emri kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin yayın organında yer alan bir yazı ile ilgili açılan dava kapsamında arama kaydı bulunan Gürsoy'un Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceği bildirildi.

A.A - HÜRRİYET - 3 Mayıs 2008 

TTB:Demokrasini utancını yaşatanlardan hesap soracağız 
 
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Ülkemizin en önemli meslek/demokratik kitle örgütlerinden olan TTB'nin Başkanına yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, bizlere bu demokrasi utancını yaşatanlardan sorulacak bir hesabımızın olduğunun bilinmesini isteriz” denildi.

Açıklamada, Gürsoy'un, bu sabah saat 05.00'de Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği Ankara'da kalmakta olduğu otelde gözaltına alındığı belirtildi.

Gürsoy hakkındaki gıyabi tutuklama kararının, 2004 yılında Basın Kanunu'na muhalefetten açılan bir davada 4 yıldır ikamet etmekte olduğu İstanbul'da bulunamaması üzerine ifadesi alınmak üzere Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığınca çıkartıldığı kaydedilen açıklamada, Gürsoy'un ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağı bilgisinin verildiği belirtildi.

Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerle temasa geçilerek, “demokrasi ayıbı olan bu durumun bir an önce düzeltilmesi” yolunda görüşmelere başlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: “Ayrıca 1 Mayıs günü İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde emniyet kuvvetlerinin hastaların da bulunduğu ortamda gaz bombası kullanması üzerine İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında 2 Mayıs 2008 günü yapmış olduğumuz suç duyurusunu takiben böyle bir olayın yaşanmış olmasını anlamlı bulduğumuzu belirtiriz. Ülkemizin en önemli meslek/demokratik kitle örgütlerinden olan TTB'nin Başkanı'na yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, bizlere bu demokrasi utancını yaşatanlardan sorulacak bir hesabımızın olduğunun bilinmesini isteriz.

A.A - HÜRRİYET - 3 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.