TUDEF'ten 5233 Sayılı Yasa İle İlgili Girişim

TUDEF'ten 5233 Sayılı Yasa İle İlgili Girişim

TUDEF'ten 5233 Sayılı Yasa İle İlgili Girişim TUDEF Genel Başkanı Özkan TACAR ve Dersim Kültür Deneği'nden Murat SER başkanlığındaki...

A+A-

TUDEF'ten 5233 Sayılı Yasa İle İlgili GirişimTUDEF'ten 5233 Sayılı Yasa İle İlgili Girişim
 
TUDEF Genel Başkanı Özkan TACAR ve Dersim Kültür Deneği'nden Murat SER başkanlığındaki bir heyet Tunceli Valisi Mustafa YAMAN'ı ziyaret ederek, Tunceli'de 5233 Sayılı Yasa gereği Terör ve Terörden zararların tanzimine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için bir görüşme yaptı.

Konu ile ilgili Valiliğe bir dilekçe sunularak, bugüne kadar ki zararların tanzimi ve geriye dönük zaraların giderilmesi gerektiği bir kez daha vurgulandı. Tunceli'de, 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Tazmini hakkındaki yasanın uygulanması ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşanmakta. Daha önceki yıllarda basına yansıyan haberlere göre köylüler çeşitli gerekçelerle yasadan faydalanamıyor :

Yasanın çıktığını günden bu yana 18 bin civarında başvurunun yapıldığı Tunceli'de özellikle Nazimiye İlçesi'nde köylerini terk etmek zorunda kalan köylüler, başvurdukları komisyonların sudan sebeplerle başvurularını reddettiklerini iddia ediyor.

Bu köylerden biri de Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dokuzkaya Köyü. 1993'te 'güvenlik' gerekçesiyle boşaltılan Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dokuzkaya Köyü sakinlerinin '5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun' çerçevesinde yaptıkları başvuru reddedildi.

Köylüler, ret gerekçesinde "köyünüzü terörden dolayı boşalttığınıza dair bir belgeye ulaşılmamıştır" diye yazıldığını ifade ediyor. Öte yandan elektriğin hiç gitmediği köyün sakinlerinin 'elektrik kaydını' içeren belgeyi getirmemeleri de ret gerekçesi sebebi sayılmış. (BİRGÜN GAZETESİ)

Tunceli Dernekleri Federasyonu'nun Tunceli Valiliği nezdinde yaptığı girişimlerin sonuç verip vermeyeceği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

6 Şubat 2008 - Alevi Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.