Tuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir Ödülü

Tuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir Ödülü

Tuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir Ödülü  Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen Şair Aysan'ın...

A+A-

Tuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir ÖdülüTuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir Ödülü
 
Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen Şair Aysan'ın anısına düzenlenen şiir ödülü bu yıl Kandahar'a gitti

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ödüle Balçova Belediyesi Kültür Müdürü şair Tuğrul Keskin, “Kandahar” adlı yapıtıyla değer görüldü

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından, 2 Temmuz 1993’de, Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen şair Behçet Aysan ve 33 aydın anısına bu yıl 14.sü düzenlenen “Behçet Aysan Şiir Ödülü”, geçtiğimiz günlerde Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törenle Balçova Belediyesi Kültür Sanat Müdürü şair Tuğrul Keskin’e verilmişti. Keskin ödüle “Kandahar” isimli yapıtıyla değer görülmüştü. “Behçet Aysan Şiir Ödülü” törenine, başta Behçet Aysan’ın şair arkadaşları, ailesi ve dostları olmak üzere, yazın dünyasının önemli isimleri katılmıştı. Tören, 2 Temmuz 1993’teki katliamın anlatılmasıyla başladı. Sunum sırasında sunucular sık sık, bugün Madımak Oteli’nin altında bir kebapçı dükkanının bulunduğunu, bu dükkanın yetkililer tarafından çiçekçi dükkanı değil, bir müze yapılması gerektiğini vurguladılar.

“ACILARIMIZA YENİ ACILAR KATTIK"

Gecenin açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, “15 yıl önce, bir kır çiçeğinin adını taşıyan Madımak Oteli’nde, kentte 400 yıl önce yaşamış Pir Sultan Abdal’ın anısına düzenlenen etkinliklere katılmak için gelen aydınlarımızı 8 saat kuşattıktan sonra yaktılar. 15 yıl içinde bu tarifsiz acıyı toplum ve düzen adına hafifletecek ne yaptık diye sorarsak, yeni acılar kattık” dedi. Behçet Aysan’ın şair arkadaşı şükrü Erbaş, konuşmasına Aysan’ın kızı Eren Aysan’a teşekkür ederek başladı. Erbaş, Eren Aysan’ın geçen yıl “Vesikalık Fotoğraf” adlı yapıtıyla “Cemal Süreya Şiir Ödülü” nün sahibi olduğunu anımsatarak, “Keşke bu şiirleri Behçet okuyabilseydi” dedi.

Aysan’ın şair arkadaşı Akif kurtuluş da 2 Temmuz 1993 de arkadaşlarını yitirdiğini, o gün aldığı haber karşısında çaresiz kaldığını vurguladı. Daha sonra “Behçet Aysan Şiir Ödülü” nün seçici kurul üyesi şair Ahmet Telli, ödüle değer görülen şair Tuğrul Keskin’in yapıtlarının yapısından söz etti. Telli, gecede Keskin’in şiirini de okudu. Telli, Keskin’in, 1960’lı yılların şiirindeki gerçeklikten ve 1970’li yılların şiirindeki romantizmden etkilenerek, şiirde kendine has bir yol oluşturduğunu söyledi. Kürsüye gelen şair Tuğrul Keskin ise şunları söyledi. “Behçet Aysan’a, yaşarken de şiirlerine ve kendisine yakın yoldaşlık etmiş bir insanım. Bu ödülle, kalplerde yan yana duran adımızın, bir kitabın üzerinde de yan yana durmasını istedim. Benim için bu ödülün anlamı biraz da budur.” Keskin, ödülünü TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy’un elinden aldı. Ödül töreni, Sabahat Akkiraz’ın verdiği konserle son buldu.

Tuğrul Keskin'e, Behçet Aysan Şiir Ödülü

KANDAHAR, KİTAPÇILARDA

Tuğrul Keskin'in “Behçet Aysan Şiir Ödülü”nü alan yapıtı Kandahar bu günlerde kitapçılarda. Everest Yayınları tarafından basılan kitap, üç bölüm ve yirmi sekiz şiirden oluşuyor.
 
KAYNAK : kazete.com.tr - 16 Şubat 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.