Tüketiciler Birliği: Nrd Bütün Aleviler'den Özür Dilesin

Tüketiciler Birliği: Nrd Bütün Aleviler'den Özür Dilesin

Tüketiciler Birliği: "Nrd Bütün Aleviler'den Özür Dilesin"  Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün...

A+A-

Tüketiciler Birliği: Nrd Bütün Aleviler'den Özür DilesinTüketiciler Birliği: "Nrd Bütün Aleviler'den Özür Dilesin"
 
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol, Alman NRD Televizyonu'nu, Alevilerin tepkisine yol açan "Namusuma Layık Olmak" dizi nedeniyle özür dilemeye çağırdı.

Alman NRD televizyonunun 23 Aralık 2007'de Aleviler'in tüm itirazlarına rağmen yayınlamaya başladığı "Namusuma Layık Olmak" adlı diziye tepkiler sürüyor.

Önceki gün, Almanya'nın Köln kentinden binlerce Alevi'nin katılımıyla protesto edilen diziye, Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol da yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Dizinin, "Alevilere yönelik ön yargılardan beslenen ve kutsal değerleri hiçe sayan çarpık düşüncenin yeni bir ürünü" olduğunu ifade eden Bol, "Yayınlanan dizide dile getirilen düşünceler, benzerlerini daha önce mumsöndü dedikoduları ve ön yargılarıyla ülkemizde yaşadığımız ve ötekini anlamaya çalışmadan, suçlu ilan ederek bastırma aymazlığının tipik bir örneğidir" dedi.

Alman NRD kanalını bütün Alevilerden özür dilemeye çağıran Bol, açıklamasında şunları belirtti:

"Başka ülke ve toplumlara hoşgörü ve özgürlük pazarlamacılığı ile geçinen, ancak kendi çıkarları söz konusu olduğunda bütün insan hakları değerlerini yerle bir edebilen ilkel, bencil ve faşist anlayışı, insanlığın ortak ve kutsal değerlerinin savunucuları olarak reddediyoruz.

Bu nedenle Alman NRD televizyonunu sergilediği ahlaksız yayın nedeniyle kınıyoruz. NRD televizyonu bütün Aleviler'den özür dilemelidir. Bu tehdit karşısında ortak hareket etmek, yapılan haksızlığa karşı birlikte direnmek insanlık borcumuzdur."

(ANKA)   - 01 Ocak 2008

Tüketiciler Birliği Basın Açıklaması : Kültürel Faşizme hayır!

Alevi cemaatini rencide eden “Wem Ehre Gebührt (Namusuma Lâyık Olmak)” adli dizinin Alman NRD televizyonunda yayınını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol; "NRD kanalı bütün Alevilerden özür dilemelidir” dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

Alman televizyon kanalı NRD, 23 Aralık 2007 tarihinde Alevilerin tüm haklı itirazlarına rağmen, “Wem Ehre Gebührt (Namusuma Layık Olmak)” dizisini yayınlamıştır.

Alevilere yönelik ön yargılardan beslenen ve Alevilerin ensest ilişkiye girdiği fikrini yaymaya çalışan bu dizi, kutsal değerleri hiçe sayan çarpık düşüncenin yeni bir ürünüdür.

Yayınlanan dizide dile getirilen düşünceler, benzerlerini daha önce mumsöndü dedikoduları ve önyargılarıyla ülkemizde yaşadığımız ve “öteki”ni anlamaya çalışmadan, suçlu ilan ederek bastırma aymazlığının tipik bir örneğidir. Hz Muhammed (SAV)’e yönelik geçmiş yıllarda yaşanan saldırılar hatırlandığında, inanç ve kültür eksenli kamplaşmaları tahrik eden bu girişimlerin tesadüf olmadığı anlaşılmaktadır.

Başka ülke ve toplumlara “hoşgörü ve özgürlük” pazarlamacılığı ile geçinen, ancak kendi çıkarları söz konusu olduğunda bütün insan hakları değerlerini yerle bir edebilen ilkel, bencil ve faşist anlayışı, insanlığın ortak ve kutsal değerlerinin savunucuları olarak reddediyoruz. Bu nedenle Alman NRD televizyonunu sergilediği ahlâksız yayını nedeniyle kınıyoruz.

NRD televizyonu bütün Alevilerden özür dilemelidir.

Bu tehdit karşısında ortak hareket etmek, yapılan haksızlığa karşı birlikte direnmek insanlık borcumuzdur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.