Tunceli AKP ye itibar etmeyecek

Tunceli AKP ye itibar etmeyecek

Tunceli AKP’ye itibar etmeyecek EMEP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, AKP’nin Tunceli Belediyesi’ni alma hayalini kurduğunu ifade...

A+A-

Tunceli AKP’ye itibar etmeyecekTunceli AKP’ye itibar etmeyecek

EMEP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, AKP’nin Tunceli Belediyesi’ni alma hayalini kurduğunu ifade ederek, ‘Halkımız AKP’ye itibar etmeyecektir’ dedi

Emek Partisi (EMEP) Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta Tunceli Belediyesi’ni alma hayalini kurduğunu belirterek, “Yıllarca Dersim’i silme çabasında olanlar, şimdi Dersim’i teslim almanın hesabını yapmaktadırlar. Halkımız AKP’ye ve onun işbirlikçilerine itibar etmeyecektir” dedi.

Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Tunç, AKP’nin Tunceli’ye yönelik sözlerine ve hedeflerine tepki gösterdi. Emek ve demokrasi düşmanı partilerin yıllardır Tunceli’de iktidar olma çabası içinde olduklarını vurgulayan Tunç, ancak bunda başarılı olamadıklarını kaydetti.

Son seçimlerde Türkiye çapında güç kazanarak çıkan AKP’nin milletvekili çıkaramadığı tek ilin Tunceli olduğunu hatırlatan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine Cumhurbaşkanlığı referandumunda en yüksek oranda ‘hayır’ oyu çıkaran il de Dersim’dir. Emek Partisi olarak, aydın duruşundan dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Bütün bu gelişmeler gerici AKP iktidarını çileden çıkarmış olmalı ki, Başbakan her fırsatta Tunceli Belediyesi’ni alma hayalini kurmaktadır. Yıllarca Dersim’i silme çabasında olanlar, şimdi Dersim’i teslim almanın hesabını yapmaktadırlar.”

AKP ve onun eteğine tutunanların yerel seçimler yaklaştıkça vaat torbasından bolca yalan dağıttığını belirten EMEP İl Başkanı Tunç, “Özellikle iktidar olmanın avantajını kullanarak, halkın işsizlik ve yoksulluğundan faydacı bir anlayışla yararlanmaya çalışarak iş sözü üzerinden oy bezirganlığına soyunuyorlar” diye konuştu.

‘Alevileri AKP’ye peşkeş çekmek istiyorlar’

Konuşmasında, AKP’nin son dönemde Alevilere yönelik politikalarına da değinen Tunç, “AKP’nin yıllardır hor gördüğü, inancı ve kültürüyle alay edip hakaret ettiği Alevi halkımıza hayırlı bir gelecek hazırlaması da düşünülemez” dedi.

Tunç şöyle devam etti: “Cemevlerini cümbüş evlerine benzeten, Karacaahmet Cemevi’ni yıktırmaya kalkan, Şahkulu Cemevi’ni yıkan, daha dün verilen mahkeme kararlarıyla aynı zihniyeti sürdüren, Alevilerin hak ve özgürlük taleplerini ‘Satanistler de ister’ diyerek geri çeviren aynı zihniyet değil mi? Alevi sözcüğünü telaffuz etmeyi bile içine sindiremeyen, Alevi çocuklarını Sünnileştirmek için uğraşan, Alevileri yok sayarak Alevi köylerine cami yaptıran, imam atayan böylesi çağ dışı anlayışa sığınanlar, bu topluma, Dersim halkına hiçbir hizmet sunamazlar.”

Tunceli’de de bazı ikbal düşkünlerinin bir ayağı cemevinde, bir ayağı AKP’nin içinde karmaşık işler peşinde koştuğuna dikkat çeken Tunç, “Bunlar ilimize AKP eliyle hizmet getireceklerini iddia etmektedirler. Halkımızın onurunu, kültürünü, inanç ve değerlerini pazarlayarak, AKP’ye peşkeş çekerek kazanım sağlamayı vaat ediyorlar” diye konuştu.

‘AKP sömürü partisi’

AKP’nin ne Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünden, ne de tüm inançlara ve kültürlere özgürlükler sağlamaktan yana olduğunu ifaden eden Tunç, “AKP Türk-İslam sentezci, baskı ve sömürüyü sürdürmekte kararlı bir düzen partisidir. Halkımız, demokratik ve gerçekten laik düzenin kurulmasının karşısında olan AKP’ye ve onun işbirlikçilerine itibar etmeyecektir” dedi.

AKP’ye karşı “AKP’nin Dersim Üzerindeki Oyununu Bozalım” başlıklı bir kampanya başlatan EMEP, çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyecek.

Bu arada Tunceli’de 5 kişinin AKP’den istifa ettiği bildirildi.

Tunceli / EVRENSEL - 18 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.