Tunceli'de Doğmak Ne Zaman Suç Oldu

Tunceli'de Doğmak Ne Zaman Suç Oldu

Tunceli'de Doğmak Ne Zaman Suç Oldu Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi, AKP"lilerin yolsuzluklarını belgeleriyle...

A+A-

Tunceli'de Doğmak Ne Zaman Suç OlduTunceli'de Doğmak Ne Zaman Suç Oldu
 
Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi, AKP"lilerin yolsuzluklarını belgeleriyle açıklayan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na doğduğu yer  Tunceli’yi öne çıkararak saldırdı: "Dersim isyanı" ile meşhur Tunceli'de doğan Kemal Kılıçdaroğlu ifadesini kullanan Zaman gazetesine tepki yağıyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Birbirlerine karşı sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir” açıklaması yapmasına karşın Zaman gazetesi Tuncelileri, Kürtleri ve Alevileri incitecek bir yayın yaptı.

Zaman gazetesinde Habip Güler imzasıyla "BÇG raporlarından çıktı, CHP"nin yıldızı oldu" başlığıyla yayımlanan portrede şu ifadeler kullanıldı: "Dersim isyanı" ile meşhur Tunceli"de doğan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara"da iktisat eğitiminin ardından hesap uzmanı olarak Maliye"ye girdi. 20 yıl içinde SSK Genel Müdürlüğü"ne kadar çıktı, 7 yıl bu görevi yürüttü. Ardından İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. 2002"de de CHP"den milletvekili oldu. Geçen yasama döneminde TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi olarak teknik boyutta siyaset yapmak zorunda kaldı. 22 Temmuz seçimlerinden sonra CHP grup başkan vekilliği"ne seçildi. Bürokrasideki çevresiyle istediği belgelere kolaylıkla ulaşma avantajını kullanıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu"nun bugüne kadar ortaya attığı hiçbir iddia yargı kararına dayanmıyor. Özellikle Dengir Fırat"ın uyuşturucu kaçakçısı olduğunu iddia etmesi 28 Şubat döneminde on binlerce insanı fişleyen BÇG"nin kendisiyle ilgili raporlarını akıllara getirdi. BÇG"nin raporunda Kılıçdaroğlu"nun SSK genel müdürlüğü yaptığı sırada "Kürtçü-bölücü" faaliyetler içinde olduğu ileri sürülüyordu. Rapora göre, SSK"ya aldığı 10 bine yakın kişinin tamamı Alevi veya Kürt kökenliydi. İşe aldığı 100"den fazla kişi PKK ve TKLP terör örgütleri üyeliği yapıyordu." Kılıçdaroğlu"na Tuncelililer sahip çıkarken Zaman gazetesine de tepki yağdı. Tunceli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Özkan Tacar, “Onların deyimiyle AB’yi girmeye çalıştığımız bu dönemde bu kadar geri kafalılık olmaz. Zaman gazetesinin yayını bizi derinden yaralamıştır. Kılıçdaroğlu, Dersimlilere yakışır bir biçimde hukuksuzluğun üstüne gitmektedir. Bunu 70 yıl önce de yaptık şimdi yapılan da doğrudur” dedi. Tacar, AKP’nin gazetesi olarak nitelendirdiği Zaman’ın “faşizm özlemi içinde olan iktidarın sözcülüğüne” soyunmamasını istedi. Tacar, Aleviler, Dersimliler demokrasi ve özgürlük mücadelesinde geri kalmayacaktır. Biz 38’de de hasksızlığa direndik şimdi de direneceğiz” diye konuştu.

TUDEF olarak konuyla ilgili daha geniş bir açıklama yapacaklarını ve Zaman’ın temsil ettiği zihniyete karşı mücadele edeceklerini belirten Tacar, önümüzdeki günlerde tepkilerini göstereceklerini de belirtti.

ŞERAFETTİN HALİS:

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis de, Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden Derrsimlilere, Alevilere ve Kürtlere saldırıldığını söyledi. Halis şöyle konuştu: Dersim’in resmi ideolojinin gözünde hala suçlu olduğunu biliyoruz. Ancak kendisine resmi ideoloji dışı bir misyon biçtiğinin propagandasını yapan AKP’nin yayın organı konumundaki Zaman’ın bunu dile getirmesi de aslında bize AKP’nin de resmi ideolojiyle aynı söyleme sahip olduğunu göstermektedir.”

Halis, “Kafalarda Aleviler fişlenmektedir. İşe girerken Türkiye’de kime mezhebi ya da nereli olduğu sorulmaktadır. Demek ki Dersimliler Aleviler işe girerken fişlenmektedir. İktidarın sözcüsü konumundaki gazete de bunu iyi bulmakta. Onaylamaktadır” diye konuştu.

BİRGÜN - 25 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.