Tunceli'de öğrencilerden AKP'ye protesto

Tunceli'de öğrencilerden AKP'ye protesto

Tunceli'de öğrencilerden AKP'ye protestoTunceli'de, Hükümetinin eğitim, sosyal ve ekonomik alanda başarısız bir yıl geçirdiğini...

A+A-

Tunceli'de öğrencilerden AKP'ye protestoTunceli'de öğrencilerden AKP'ye protesto

Tunceli'de, Hükümetinin eğitim, sosyal ve ekonomik alanda başarısız bir yıl geçirdiğini öne süren öğrenciler AKP'ye tepki gösterdi.
          
AKP hükümetinin eğitim, sağlık ve ekonomik alandaki politikaları ile İl Halk Kütüphanesi'nin yerinin değiştirilmesini protesto etmek amacıyla Tunceli Emek Gençliği EMEP il binası önünde biraraya geldi.

'Söz veriyoruz ırkçılığa, gericiliğe ve yozlaşmaya karşı geleceğimize sahip çıkıyoruz' yazılı pankart ile Sanat Sokak'a kadar yürüyen 100 kişi sık sık 'eğitim, bilim, özgürlük' sloganları attı. Eğitim-Sen de destek verdiği açıklamada, Emek Gençliği adına basın açıklamasını okuyan Uğur Yen, AKP'nin eğitim karnesinin kırıklarla dolu olduğunu öne sürdü.

Yen, "14 milyon öğrencinin bugün karnelerini alıyor. Adaletsiz, eşit olmayan ve artık paralı olan bu eğitim sistemi içinde bizlere verilen karneler, bizlerin başarı ölçütü olarak kabul ediliyor. Ancak bugün asıl bahsedilmesi gereken AKP hükümetinin eğitim karnesidir. Bir yarıyıl daha sona ererken AKP'nin eğitim karnesi kırıklarla doludur" dedi.

Okullarda öğrencilerin sırf Alevi ve Kürt oldukları için şiddete maruz kaldıklarını iddia eden Yen, "Bize görülen bu asimilasyoncu mantığı kabul etmiyoruz" dedi. Bu arada, basın açıklamasının olduğu alanda meraklı bir köpeğin olması ilginç bir görüntü oluşturdu.
 
25 Ocak 2008 - HABER 7

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.