Tuncelili başkanlar İsmet Özel'e savaş açtı

Tuncelili başkanlar İsmet Özel'e savaş açtı

Tuncelili başkanlar İsmet Özel'e savaş açtı Tunceli'de 7 ilçenin belediye başkanı, ulusal bir televizyon kanalında Balçicek...

A+A-

Tuncelili başkanlar İsmet Özel'e savaş açtıTuncelili başkanlar İsmet Özel'e savaş açtı

Tunceli'de 7 ilçenin belediye başkanı, ulusal bir televizyon kanalında Balçicek Pamir'in sunduğu 'Karşıt Görüş Programı'na katılan şair- yazar İsmet Özel'in, Alevilik ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Başkanlar, İsmet Özel hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

TUNCELİ - Belediye başkanları adına açıklama yapan Pertek Belediye Başkanı EMEP'li Kenan Çetin, İsmet Özel’in, programda söylediği “Alevilik ilkelliktir, haçlı artığıdır, sapkınlık veya sakatlıkla ilgilidir” sözlerini hatırlatarak, “Alevileri gayrimüslim olarak değerlendirmesine ve bu yurdun sadece Türk olanlara ait olduğunu söylemesini esefle kınıyoruz" dedi.

İsmet Özel’i , Alevilerin iyi tanıdığını ve düşüncelerinin ‘sapkın ve sapıklık’ olduğunu kaydeden Çetin, “Bu memleketin asli unsuru olan ve yaşadığı her yerde memleketine sahip çıkan Alevilere yönelik bu hakareti asla kabul etmiyoruz. Türkiye’deki Cumhuriyet Savcıları şu ana kadar harekete geçmemiştir. Biz buradan çağrı yapıyoruz. Bir an öce bu şahıs hakkında savcılar harekete geçmeli ve gerekli işlemleri yapmalıdır” diye konuştu.

Kenan Çetin, Tuncelili belediye başkanları olarak İsmet Özel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Radikal - Ferit DEMİR (dha) - 26.12.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.