Tuncelililer korucu olmayacak

Tuncelililer korucu olmayacak

Tuncelililer korucu olmayacak ABDİL : "Sivas’ta Pir Sultan’ı asan; Çorum’da, Maraş’ta bizleri katleden, 2 Temmuz’da...

A+A-

Tuncelililer korucu olmayacak Tuncelililer korucu olmayacak

ABDİL : "Sivas’ta Pir Sultan’ı asan; Çorum’da, Maraş’ta bizleri katleden, 2 Temmuz’da bu felsefenin özünü taşıyan aydınları diri diri yakan zihniyetin oyununa gelmeyelim. İnançlı duruşumuzu ve felsefemizi koruyalım” 

Tunceli’de “kır bekçiliği” adı altında 1400 kişilik korucu kadrosu verilmesine tepkiler büyüyor. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, AKP’nin ekonomi paketinden Tunceli’ye fabrikaların, turizm projelerinin değil, düşe düşe 1400 silahın düştüğünü söyledi.

Tunceli Belediyesi’nde düzenlenen basın açıklamasına Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, DTP, İHD, HDP, ESP, HÖC temsilcileri ile Baro Başkanı Özgür Ulaş ve KESK temsilcileri katıldı.

Akan kan silahlarla durdurulamaz!

Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, “1400 korucu kadrosunu sizlere uygun görmüşler. Türkiye’nin okuryazar oranının en yüksek olduğu bölgeye boğaz tokluğuna silah teklif etmek aymazlıktır. Bizim üniversite mezunu gençlerimiz; eğitimci, mühendis, sağlıkçı, hakim, savcı gibi uzmanlık kadroları beklerken, kardeşini öldürmek için silah teklif edenler sizleri gözden çıkarmıştır. Çünkü silah kandır, gözyaşıdır, canların gözden çıkartılmasıdır” dedi. Abdil, “30 yılı aşkın süredir akan kanın silahla durdurulamayacağını anlamadınız mı? Benim insanıma silah teklif edenler! Siz evlat acısı nedir bilir misiniz? Bilemezsiniz! Çünkü; sizin çocuklarınız ABD’de okur, kolejlerde okur, özel eğitim görür ve en kısa zamanda da tacir olur. AKP’nin ekonomik paketinden Dersime’ fabrika değil, demiryolu değil, havaalanı değil, turizm projeleri değil, 1400 silah düşmüştür. Sivas’ta Pir Sultan’ı asan; Çorum’da, Maraş’ta bizleri katleden, 2 Temmuz’da bu felsefenin özünü taşıyan aydınları diri diri yakan zihniyetin oyununa gelmeyelim. İnançlı duruşumuzu ve felsefemizi koruyalım” diye konuştu.
 

İkiyüzlü politika

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ise şunları söyledi: “Bugün AKP Hükümeti, Kürt sorununu halen koruculuk sistemiyle, silahla, kan ve şiddet üzerinden çözmeyi planlıyorsa, hâlâ ikiyüzlü bir politika izlemektedir. Kürt sorununun demokratik bir ortamda, diyalog içerisinde, barışçıl bir yöntemle çözülmesi arayışı içinde olan, hem Dersim ve bölge halkı tarafından karşılığını bulacaktır.”

Tunceli / EVRENSEL - 13 Haziran 2008

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI ABDİL, TUNCELİ'YE BİN 400 KORUCU KADROSU VERİLMESİNE TEPKİLİ

Demokratik Toplum Partili(DTP) Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol ABDİL, Tunceli'ye Bin 400 Korucu Kadrosunun Verilmesine Tepki Gösterdi.

Belediye Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen ABDİL, koruculuk sitemini eleştirerek bunun aymazlık olduğunu ifade etti. ABDİL, "Bugünkü iktidar, birlikte ölmemiz için koruculuk adı altında oyun tezgâhlamaktadır." dedi. 30 yılı aşkın süredir devam eden akan kanın silahla durdurulamayacağını ifade eden ABDil, "Benim insanıma silah teklif edenler, siz evlat acısı nedir bilir misiniz? Bilemezsiniz, çünkü; sizin çocuklarınız ABD'de okur, kolejlerde okur, özel eğitim görür ve en kısa zamanda da tacir olur" ifadelerini kullandı.
 
AK Parti'nin demokrasi söylemleriyle iktidara geldiğini belirten ABDİL şunları söyledi: "AK Parti'nin ekonomik paketi özetle, bastır parayı al Kürt'ü paketidir. AK Parti'nin ekonomik paketinden Dersim'e fabrika değil, demiryolu değil, havaalanı değil, turizm projeleri değil 1400 silah düşmüştür."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.