Turan Eser'i zorda bırakan eleştiriler!

Turan Eser'i zorda bırakan eleştiriler!

Turan Eser'i zorda bırakan eleştiriler!Daha önce, 'ABF'nin hangi eski başkanı siyasete hazırlanıyor?' başlıklı haberimizde, Turan...

A+A-

Turan Eser'i zorda bırakan eleştiriler!Turan Eser'i zorda bırakan eleştiriler!

Daha önce, 'ABF'nin hangi eski başkanı siyasete hazırlanıyor?' başlıklı haberimizde, Turan Eser'in Sarıgül'ün başını çektiği Türkiye Değişim Hareketi'nden siyasete hazırlandığını ilk kez basında Renkhaber olarak biz duyurmuştuk.

Eser, söz konusu haberi yaptığımız günlerde kaleme aldığı "Alevilerden halen 'onlar' diye bahseden ötekileştirici zihniyet Alevileri kucaklayamaz" başlıklı yazısında da TDH'yi allayıp pullamış ve CHP'ye yüklenmişti. Eser, bu sefer de Yeni Sol Parti'yi kurma aşamasında olan ABF Genel Başkanı Ali Balkız'a yüklendi. 'Ali Balkız savrulurken, rüzgarı kayadan sadece toz alır' başlıklı yazıda sert bir şekilde Balkız'a yüklenen Eser'in bu yazısına çok sert tepkiler geldi. Sadece Renkhaber'in ulaştığı o tepkileri şimdi sizlere sunuyoruz:

Ve Eser'e tepkiler:

1- Niyetleri açıkça belirtmek, etik olarak doğrusunu yapmak, bir dik duruşun gereğidir.

Aleviler, hiç ama hiçbir kesimin nesnesi olmamalıdır......

Hele de, Sarıgül'ün kuracağı partisinin katığı hiç ama hiç olmamalıdır.

Ergenekon'un babalarından bir zata, "Benim gerçek başbakanım sizsiniz" diyen, Amerika yollarına icazet için düşmesi an meselesi olanların danışmanlığına niyetlenenlere yolunuz açık olsun diyoruz!

Ali Bey'i eleştiriyorsunuz geçmişteki bir tavrı ile...

Sorarım size, bu kadar hızla değişen gündem, ezberlerin bu kadar hızlı bozulmasında, üzerimizdeki kaba Kemalizmin etkileri ( ki çocuklukta, okulda, kışlada ve eski anlayışlı '' sol '' oluşumlarda allahına kadar, bilerek, yada bilmeyerek beynimize doldurdular) altında iken, hatasız davranabilen, ya da tutukluk göstermeyen, ya da sıraladığım etkiler altında, yanlış yapmayan hangimiz var ki?

Esas olan, bugün doğru yerde durabilmek, ülkenin ve solun amaçlarına uygun davranabilmektir.

Delikanlılık ise, "Yeni sol oluşum yanlıştır. Gelin Sarıgül'ün yanına" diyebilmektir....

Ancak, ben bile Sarıgül'ün yanında yer alsam ( ! ) bu, delikanlılığı gösteremez, kıvırtır dururdum herhalde.....

Herkesin yolu açık olsun.....

Bizlerin hataları varsa, dünde kalan ya da halen devam eden, bizler bunları aşmasını becerebiliriz.

Amerika'ya icazet temelli seyehatler başladığında, kimin dik durduğuda ortaya çıkar....

Alevileri yanıltmanın da bu aşamada, Dersim, Çorum, Maraş, Sıvas'ları yeniden yaşatmaktan farkı yoktur sanıyorum.

Mehmet Nazım Öztürk...

2- Turan bey, Sarıgül hareketine sizin çalışmanız ne kadar doğal ise, Ali Balkız'ın da özgürlükçü eşitlikçi; mağdurların vicdan hareketini desteklemesi o kadar doğal.

Zamanlamanız ilginç ve düşündürücü! Aynı kuruma başkanlık yaptınız. İnsanı bir kaşık suda boğma kültürü yotur Alevilerde. Kavgacı bir zemini yaratmaya çalışmak kimseye fayda getirmez. Ezilmiş, yaralı bir toplumun temsilcisine bu denli saldırmak size bir şey kazandırmaz diye düşünüyorum.

Hasan Kayım...

3- Turan Eser merhaba,

İnanmak istemiyorum. Sarıgül'ün kuracağı parti veya hareketle ilişkin var mı? Danışmanlık yapıyor musun? İlişkin varsa düzeyi nedir, merak ettim. Senden duymak istedim.

Mevlüt Ülgen...

4- Özgürlükçü Sol'un toplantılarına da katılmıştı. Ne hikmetse Sarıgül'ü tercih etmiş.... Yolu açık olsun demek lazım; demek orada onu çeken bir şeyler var!

Barış Öztürk...

5- Sayın Turan Eser,

Sizi Mersin'de Birlikte Başarabiliriz Platformu'nun düzenlediği toplantıda dinledim. Orada tanıdım. O toplantıya Ufuk Uras ve Orhan Miroğlu da katılmıştı. Ufuk Uras konuşmasında sosyalistlerin, sosyal demokratların, Kürtlerin, Alevilerin birlikte ortak paydada buluştukları partiyi birlikte başarabilirz dediğinde sizin hiçbir itirazınız olmadı. Hatta siz de birlikte bir örgütlenmenin önemini, altını çizdiğinizi hatırlıyorum.

Tabii ki o dönemde Sarıgül henüz parti kuracağını açıklamamıştı. Ve siz oluşabilecek bir partiye göz kırpabildiniz. Ne ki Sarıgül ortaya çıkınca hiç tereddütsüz ''DANIŞMAN'' sıfatı ile Sarıgül'ün yanında oldunuz.

Aklıma gelen soruları yüksek sesle söylemek istiyorum izninizle.

Acaba sizi Sarıgül'e yaklaştıran neydi? Onun sol söylemi mi, yoksa danışmanlık ücretiniz mi?

Acaba Sarıgül bismillah derken, büyük zatların hayır dualarını alıyorum derken sizin danışmanlık yaptığınız ve katkı koyduğunuz dili mi konuşuyordu?

Yeni sol parti girişimine desteğeni açıklayan Ali Balkız'a bu saldırınızn nedeni nedir acaba? Aldığınız maaş bunu mu gerektiriyor? Gavurun ekmeğini yiyen kılcını çeker ise Sarıgül'ü alkışlayın ama yeni parti girişimine böyle pervasızca saldırmayın. Sizin elinizde kantar mı var ki Ali Balkız'a şu kadar Alevi destek vermiyor diyorsunuz?

Antep'e gelin de bakalım kaç Alevi yeni sola kaç, Alevi Sarıgül'e destek veriyor. Görürsünüz!

Mersin konuşmasının videosunu elde eder etmez internet sitelerinde yayınlayacagım. Belki dün ile bugün nasıl değiştiğinizin resmi ortaya çıkar.

Mustafa Sarıgül'ün zatları seni kutsasın demekten başka bir şey diyemeyeceğim!..

Celal Deniz...

***

İşte bir dönem ABF'nin de genel başkanlığını yapmış olan, ama bugün arkasında örgütsel hiçbir desteği olmayan Turan Eser'e tepkiler böyle. Gelen tepkileri Renkhaber farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

KAYNAK : RENKHABER - ÖZEL - 08.12.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.