Turancı'nın Alevi Sevgisine Kurt Ayrılığı Girdi

Turancı'nın Alevi Sevgisine Kurt Ayrılığı Girdi

Turancı'nın Alevi Sevgisine Kurt Ayrılığı Girdi    Alevi olmayan, ama yıllardır Alevi sitelerinde, "Alevileri çok seviyorum"...

A+A-

Turancı'nın Alevi Sevgisine Kurt Ayrılığı GirdiTurancı'nın Alevi Sevgisine Kurt Ayrılığı Girdi   

Alevi olmayan, ama yıllardır Alevi sitelerinde, "Alevileri çok seviyorum" diyerek dolaşan ve "Turancı" olduğunu açıkça söyleyen ilahiyatçı sinirlerine hakim olamadı. "Alevileri çok seven" Turancı, bir forumda bir Alevi, bozkurtuna "it" deyince kontrolden çıktı.

Mustafa Cemil Kılıç isimli "ilahiyatçı" aslen Alevi değil. Alevilikle olan ilgisi ise Karacaahmet Vakfı'nın internet sitesinde kendisine yazarlık yaptırılması. Türkçü-Toplumcu (İngilizcesi nasyonel-sosyalist, yani Hitler'in Nazi partisinin adı) diye bir internet sitesinde "Turancılık" propogandası yapan bu kişi, Alevi vakıf ve derneklerindeki bazı kişiler tarafından sıkça internet sitelerine ve televizyonlarına çıkartılıyor. Bu kişinin yazıları sıkça Karacaahmet ve Aleviyol gibi "Alevi-İslamcı" sitelerde ve CEM TV'de kendisine yer buluyor. Ayrıca bunun dışında günümüzde sayıları hızla artan Alevi forumlarında da yazmaya çalışıyor. Yazıları genelde Alevilik'in "İslam'ın özü" olduğu şeklinde. Onun dışındaki yazıları da "Türkçülük ve Turancılık propogandası" olarak özetlenebilir.

Son yıllarda Alevileri "sağcılaştırmak" gibi amaçları bulunan grupların sayısı hızla artmakta. AKP'nin Alevilere yönelik "vitrin vekilleri" göze çarpmakta. Ayrıca Aleviler arasında Turancılık ideolojisi son yıllarda büyük atağa geçmiş durumda. MHP'nin Aleviler üzerinde propoganda yaptığı zaten bilinmekte. Onun dışında, MHP ile ters düşmüş gruplar da Alevilere büyük yatırımlar yapıyorlar. 1950'lerin "kafatası ölçme aracıyla" gezdiği iddia edilen ve Hitler'e benzer pozlar vermesiyle dikkat çeken Türkçü-Turancı Nihal Atsız'ın taraftarları yıllardır MHP ile sorun yaşamakta. Kendilerini "Türkçü" olarak niteleyen bu grup, MHP'ye sentezci diyor. MHP'nin İslamcı yönünü beğenmeyen grup, MHP tabanının İslamcılığı yüzünden gelişemeyince rotalarını Alevilere çevirmiş durumdalar. 80 öncesi "kızılbaş-komünist" olan Aleviler; 80 sonrası dengelerin değişmesiyle birlikte birden bire "Öz be öz Türk" oldular.

Mustafa Cemil Kılıç isimli kişinin ise aslen Alevilik'le bir bağlantısı yok. Bir ilahiyatçı olan Kılıç, Türkçü-Toplumcu sitesinde "Turancılık" ideolojisini savunuyor. "Bozkurt" resimleriyle süslü sitesinin ismi önemli. Zira Hitler'in Nasyonel Sosyalist İşçi Partisi'nin ismini fazlasıyla hatırlatmakta. National Socialist Worker Party'nin anlamı Milliyetçi Toplumcu İşçi Partisi olarak çervilebilir. Hitler'in kısaca NAZİ PARTİSİ ismiyle anılan partisi, müthiş bir anti-komünizm içermesine rağmen kendisini sosyalist ve işçi partisi olarak niteliyordu. İlk yıllarda Almanya'daki komünist partilerin tabanına oynarken ve işçi hakları üzerinden propoganda yaparken, yıllar içinde Almanya'daki diğer iki güçlü grup Sosyal Demokrat ve Komünistlerin birleşememesi sonucu iktidarı ele geçirmiş ve "üstün Alman ırkının çıkarları" adına 2. Dünya Savaşı'nda 50 milyon insanın ölümünü ve Almanya'nın yıkımını hazırlamıştı. Nazi Partisi'nin Avrupa'daki ilerleyişi Stalingrad önlerinde Kızıl Ordu tarafından durdurulana değin, Hitler, Kıta Avrupa'sının hemen tamamını ele geçirmişti.

Turancı grupların ana savunusu "Alevilerin öz Türk oldukları" iddiası. Bu gruplar 72 millete bir gözle bakan ve büyük bir hümanist felsefeyle çevrili Alevi inancını bir "ırksal" inanç olarak yorumlama sevdasında. Onlara göre Alevilik, İslam'ın Türk yorumu. Diğer etnik gruplardan olan Aleviler ise (Kürt ve Zaza) aslında Türk'tü, sonradan asimile edildi. Grupların amacı yıllarca sosyalist/sol gruplarla ilişkide olup "milli bilincini kaybeden" Alevi gençlerine Türklük bilincini aşılamak. Özellikle Nihal Atsızcı grupların Alevi stratejisi oluşturmasıyla ivme kazanan bu "aşılama" çabaları 3-4 yıla dayanıyor. Alevi toplumu üzerinde genel bir etki bırakmakta başarısız. Lakin "asimilasyon" kıskacında olan, bulunduğu bölgede Alevi kimliğinden dolayı yalnız bırakılan, Alevilerin genelinin solcu olmasından rahatsızlık duyup yalnızlaşan Alevi gençlerinden küçük de olsa, taraftar bulabiliyorlar. Bu da onlara yetiyor olacak ki, Turancı grupların Alevi stratejisi hız kesse de, sona ermiyor.

Alevi Haber'nın bir süre önce yayınladığı bir haberde; Turancı-ilahiyatçı Mustafa Cemil Kılıç'ın bir forumda bir Alevi'ye söylediği bir söz alıntılanmış. "Mustafa Cemil Kılıç Dosyasını Açıyoruz" başlığıyla verilen haberde Kılıç, "kurt" ile "iti" karıştıran bir başka forum sakinine yanıt veriyor. Yanıt net: "Kurta it diyenlere tekrar söylüyorum: Kurt ile iti ayırdedemeyen anası ile karısını da ayırdedemez." Altındaki not da güzel. "Not: Kimsenin kutsalına dil uzatılmasın ki, senin kutsalına da dil uzatılmasın."

Diyalog manidar. "Ben Alevileri çok seviyorum, ondan sizin aranızdayım" senaryosu yara almışa benziyor. Zira bir Alevi forumunda, bir Aleviye klasik "Ana bacı bilmez diyorlar" edebiyatı yapmak, yapılan propoganda açısından pek hayırlı olmayacaktır. Ama kontrol kaybedilmiş. Kolay mı? Kurt'a it diyorlarmış. Kılıç, "bozkurtuna it" dedirtmez. Her ne kadar "mum söndü" konusunda Alevilerin hassasiyeti bilinse de, "sen kimsenin kutsalına dil uzatma ki, kimse de senin kutsalına dil uzatmasın." Bu kadar basit. İşin içinde bozkurt olunca "Ben Alevi olmasam da Alevileri çok seviyorum" hikayesi bitecektir.

Kılıç, Alevi Haber'na bir yanıt göndermiş. Alevi Haber'nın kendisinin ifadesi için kullandığı "mum söndü" benzetmesini iftira olarak niteliyor. Lakin söylediği söz için bir açıklama yok. Genelde yine bozkurtunu savunmak üzere gönderilmiş bir yazı. Bozkurt'un Türk dünyası için önemini vurguluyor ve bozkurtuna it denilmesinin tüm Türk dünyasını yaralayacağını iddia ediyor.

Kuşkusuz Alevionline olarak İslamcı ve Türkçü grupların Aleviler üzerindeki propoganda faaliyetleri bizi rahatsız etmekte. Katıksız bir insan sevgisiyle dolu, 72 millete bir gözle bakan, demokratik ve laik bir ülkede yaşamak isteyen toplumumuza; Alevileri geleneksel sol değerlerinden koparmak isteyenlere karşı daha uyanık olmalarını söylemekten başka bir çaremiz yok. Zira yukarıdaki örnek; "Ben Alevi olmasam da Alevileri çok seviyorum" senaryosunun her zaman geçerli olmadığını kanıtlıyor. 80 öncesinin ülkücü Alevileri, kargaşa sol-sağ kavgasından çıkıp Alevi-Sunni kavgasına dönünce bu konuda kitaplar dolusu tecrübelerini aktarabilecektir sizlere. Zra, özellikle Çorum Olayları'nda zararın en fazlasını, sol-sağ ayrımında sağı seçip evlerini Alevi mahallesinin uzağına yapanların gördüğü rivayet edilir.

Mustafa Cemil Kılıç'ın internet sitesinden bazı başlıklar da ekleyelim ki; biz de Alevionline'ı biraz "Türklük bilinciyle" dolduralım:

  • MUSTAFA CEMİL KILIÇ CEM TV'DE...
  • SELAM OLSUN İSMAİL TÜRÜT VE OZAN ARİF'E...
  • HEPİMİZ TÜRKÜZ DİYE PANKART YAZIP SOKAĞA ÇIKALIM
  • M. CEMİL KILIÇ, CUMHURİYET GAZETESİNE DEMEÇ VERDİ (Alevionline Notu: Hey gidi Cumhuriyet hey. Nereden nereye.)
  • MUSTAFA CEMİL KILIÇIN KATILACAĞI TV İZLENCELERİ (DÜZGÜN TV, CEM TV) (Alevionline Notu: Bravo Düzgün Tv'ye)
  • ALEVİ BİR ANNE ŞİİR OKUYOR: BİZ BOZKURTLARIN OĞLUYUZ, TÜRKLÜĞE TAPARIZ !
  • M. CEMİL KILIÇ RADİKAL GAZETESİNDE (Alevionline Notu: Aydın Doğan'ın Radikal'i, radikallikten bunu kastediyormuş)

Alevionline
Pazar, 14 Ekim 2007  
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.