Türban dersliklere girdi bile

Türban dersliklere girdi bile

Türban dersliklere girdi bileTürbanlılar Çukurova Üniversitesi'nde hiçbir engelle karşılaşmadan derslere giriyor.Çukurova...

A+A-

Türban dersliklere girdi bileTürban dersliklere girdi bile

Türbanlılar Çukurova Üniversitesi'nde hiçbir engelle karşılaşmadan derslere giriyor.

Çukurova Üniversitesi'nde ellerini kollarını sallayarak dolaşan türbanlı öğrencilerin derslere de türbanla girdikleri ortaya çıktı. Üniversite yerleşkesine rahatça giren türbanlıların hiçbir engelle karşılaşmadan derslere girmesi, yasa ve yasakların hiçe sayıldığı bir 'skandal' olarak değerlendirildi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Gümüş 'ün dersliğine türbanlı öğrencilerin girmesi üniversite çevresinde şaşkınlığa yol açtı. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Gümüş, dolaylı olarak rektörlüğü ve dekanlığı suçladı.

Çukurova Üniversitesi'nde türbanlıların yerleşke içerisinde bölümlere, hatta idari birimlere kadar girmesini, "Türban üniversitede" başlığıyla duyurduğumuz haberin ardından, türbanlı öğrencilerin derslere de girdikleri ortaya çıktı. Prof. Dr. Gümüş'ün yönettiği derse türbanlıların girdiği belirlendi.

'ÖĞRENCİLERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMESİNLER'

Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde türbanlı öğrencilerin bulunması ve bölümler ile idari birimlerine kadar girmesinden sonra Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu , türbanlı öğrencilerin 'kesinlikle derslere alınmadığını' iddia etmişti.

Gümüş ise üniversite yönetimini önlem almamakla suçladı. Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Gümüş, "Dini sembollerin üniversitelerde olmaması gerekir" dedi. Gümüş, şöyle konuştu: "Hocayla öğrencinin, öğrenciyle öğrencilerin karşıya gelmesi doğru değil. O tedbiri alacak kurumlar var. Onların tedbiri alması gerekiyordu. Ben öğrencilerin derse alınmasına değil, içeriğine bakarım. Zihni dünyalarındaki değişim ve aydınlanmasına bakarım. Bu uygulama yanlışsa tedbir alınması gerekir. Kampus girişinden başlayarak tedbir alınsın. Bizi karşı karşıya getirmesinler."

DEKAN YAŞAR: BU NE CESARET

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar, "Olur mu öyle şey? Biz bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Bu üniversite açıldığından beri türbanla ilgili bugüne kadar ne yapıldıysa aynısı yapılıyor. Türbanla ilgili bir sürü soruşturma açtık. Bazıları sürüyor, ceza alanlar oluyor. Bu ne cesaret, bu ne cüret? Hemen soruşturma açacağız" diye konuştu.

YUSUF BAŞTUĞ / Cumhuriyet - 26 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.