Türban eyleminde haremlik-selamlık açıklama

Türban eyleminde haremlik-selamlık açıklama

Türban eyleminde haremlik-selamlık açıklama           İZMİR Başörtüsüne Özgürlük...

A+A-

Türban eyleminde haremlik-selamlık açıklama
         
İZMİR Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyesi kadın ve erkeklerden oluşan bir grup, eski Sümerbank önünde ‘Özgürlüğün pazarlığı olamaz. Yasak sürdükçe direniş de sürecektir’ sloganları atıp eylem yaptı. Basın açıklaması yapılırken kadın ve erkeklerin harem selamlık durması dikkat çekti.     

Basın açıklamsını okuyan Emine Aslan, “Ne üniversitelerin yeni eğitim dönemine yine yasaklarla başlamış olması ve ne da birçok genç yüreğin hayallerini ve kimliklerini üniversite kapılarında bırakması, kimseyi rahatsız etmiyor. Hükümetin anayasa taslağına ilk tepkiyi, özgür geleceğin simgesi olan üniversitelerimizin başındaki rektörler gösteriyor'' dedi.

Bulundukları konum ve sıfatları itibariyle, bu ülkenin geleceği ve gelişmesi yolunda ilme dayalı üretim ve ilerleme ortaya koymaları gereken bu insanlar özgürlükler önüne set koyma yolunda üstün çaba sarfettiklerini vurgulayan Aslan şöyle devam etti:
    
“Anayasa taslağında başörtüsü özgürlüğünün üniversiteler ile sınırlanarak, kamusal alan kavramının yer alması ise nasıl bir hak ve özgürlük anlayışını ortaya koymaktadır, irdelemek gerek. Dayatmacı ve keyfi olarak uygulan bu yasak şimdi de anayasa ile parçalanmış özgürlükler ile çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Bölünüş ve parçalanmış değil tam özgürlük statüsünde haklarımıza kavuşup, hayatın her alanında özgür yaşam koşulları elde edene kadar burada olmaya devam edeceğiz.''

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)
MİLLİYET - 06 Ekim 2007 Cumartesi

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.