Türban Kamuya Sıçradı !

Türban Kamuya Sıçradı !

Türban Kamuya Sıçradı !   AKP ve MHP'nin girişiminden güç alan başları kapalı çalışanlar artık kendilerini...

A+A-

Türban Kamuya Sıçradı !Türban Kamuya Sıçradı !
  
AKP ve MHP'nin girişiminden güç alan başları kapalı çalışanlar artık kendilerini saklamıyor

 
AKP ve MHP'nin üniversitelere türban serbestisi getiren anayasa değişikliği önerisi tartışılırken türban kamuya da sıçradı. Cebeci'deki Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimlik binasındaki Mutemetlik ve Matbu Evrak Deposu odalarında personel, yasak olmasına karşın rahatlıkla türbanla görev yapıyor. Hastanede, türbanlı personeli görebilmek için çok fazla çaba sarf etmek gerekmiyor.

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Önder Okay , ATO olarak pek çok kez üniversitelerde türban serbestisini öngören anayasa değişikliğinin kamuya da sıçrayabileceğine yönelik açıklamalarda bulunduklarını dile getirdi. Okay, "Türbanın sağlık sektörüne girişi kaygı verici bir gelişmedir. Ancak ne yazık ki bugün pek çok hastanede bu duruma tanık oluyorsunuz. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni adıyla Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yaklaşık bir buçuk yıl önce, hastanedeki korumalar, cuma namazını görüntüleyen gazetecilere saldırmıştı" dedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan , hastanelerdeki türbanlı personelin önceleri gizli gizli çalıştığını ancak 22 Temmuz seçimlerinden sonra bu gizliliğin ortadan kalktığını vurguladı. Aktan, "Bu durumun tesadüf olmadığını düşünüyorum" dedi.

İstanbul'daki kamu hastanelerinin birçoğunda da türbanla çalışan personel olduğunun altını çizen Aktan, üniversitelere türban serbestisi getiren anayasa değişikliğinin ardından türbanın kamuda da yaygınlaşacağına dikkat çekti. Aktan, "Türbanlı çalışan bazı doktorlar erkek hastalara bakmak istemiyor. Bunun örnekleri daha önce yaşandı. Sağlıkta bu gibi durumlar kabul edilemez" dedi. Aktan, kamu hastanelerinin dışında 112 Ambulans Hizmeti Sistemi'nde çalışan pek çok personelin de türbanlı olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet - 16 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.