Türban karşıtı imza sayısı 5 bin 325'i buldu

Türban karşıtı imza sayısı 5 bin 325'i buldu

Türban karşıtı imza sayısı 5 bin 325'i bulduAnayasa'nın 10. ve 42. maddelerini değiştirerek başörtüsünün yükseköğretimde...

A+A-

Türban karşıtı imza sayısı 5 bin 325'i bulduTürban karşıtı imza sayısı 5 bin 325'i buldu

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerini değiştirerek başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören yasaya tepki olarak Üniversite Konseyleri Derneği'nin başlattığı 'Gericiliğe izin verme' başlıklı imza kampanyasına 8 günde 5 bin 325 akademisyen imza attı.

Üniversite Konseyleri Derneği tarafından 4 Şubat'ta başlatılan "Gericiliğe izin verme" imza kampanyasına 12 Şubat sabahı itibariyle 5 bin 325 akademisyen tarafından imza atıldı. Başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören yasaya tepki olarak başlatılan kampanyada "Ülkemizi ve Üniversitemizi Gericiliğe Teslim Etmiyoruz" başlığı kullanıldı.

Konsey tarafından yapılan açıklamada "Türban bugünün Türkiye'sinde bireysel özgürlük konusu değildir. Türban AKP'nin gericiliğini - piyasacılığını örtüyor. Türban ABD emperyalizmini, ABD'nin AKP eliyle Türkiye'yi İslam cumhuriyetine dönüştürme sürecini örtüyor" denildi. Kampanya http://-www.universitekonseyleri.org/gericilige-izin-verme web adresinde 15 Şubat'a kadar sürecek.

Bir kampanya da ODTÜ'den

Türban serbestisini sağlayacak Anayasa değişikliğine yönelik bir imza kampanyası da ODTÜ'lü akademisyenlerden geldi. Kampanyanın metninde, "Üniversitelerde türban ve benzeri örtülerin inanç özgürlüğü adına serbest bırakılması, en temel insan hakkı olan eşitlik ilkesine aykırıdır. TBMM'de görüşülerek kabul edilen Anayasa değişikliğini, cumhuriyetimizin temel ilkelerinden laiklik ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ayrıca üniversite özerkliği ve bilimsel özgürlüğe çok ciddi bir tehdit olarak algıladığımızı ve benimsemediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi. Pazar günü başlatılan imza kampanyasına 2 günde 530 akademisyen imza attı.

ANKARA ANKA -MİLLİYET - 13 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.