Türban krizi yine hortladı

Türban krizi yine hortladı

Türban krizi yine hortladıEğitim-Sen açık lise sınavlarında yine türban krizinin baş gösterdiğini bildirdi.Eğitim-Sen Genel Başkanı...

A+A-

Türban krizi yine hortladıTürban krizi yine hortladı

Eğitim-Sen açık lise sınavlarında yine türban krizinin baş gösterdiğini bildirdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç bugün yapılan açık lise sınavlarına türbanlıların alındığını bildirerek açık lise sınavlarında yine türban krizinin baş gösterdiğini yaşandığını söyledi. Kılıç, bu durumun yargı kararlarına uymadığını vurgulayarak, “bakanlığın, hukukun çizdiği sınırlar içine çekilmesi” gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç yaptığı açıklamada, yargı kararları nedeniyle sınavlara türbanlı adayların giremeyeceğini belirtirken, bu kararlara Milli Eğitim Bakanlığı’nın uymadığını açıkladı. Kılıç, Danıştay tarafından verilen kararlara uymayanlar hakkında tazminat davası açılacağına işaret ederek, söz konusu Danıştay kararlarına yasa ile tanınan süreden çok daha uzun bir sürenin geçmesine rağmen uygulanması doğrultusunda herhangi bir adımın atılamadığını anlattı.

Kılıç, “Bunun son örneği 17-18 Mayıs 2008 tarihlerinde yapılan açık öğretim lisesi sınavlarına kimi kadın öğrencilerin başlarını türbanla kapatarak girdikleri, bu konuda bakanlık adına yetki kullanan kimi kamu görevlilerinin özendirici bir tavır sergiledikleri, bu tavır nedeniyle söz konusu sınavlarda görevli öğretmenlerle yöneticilerin durumu tutanakla saptamakla yetinmek zorunda bırakıldıkları, kitle iletişim araçlarında geniş ve yaygın biçimde yer alan haberlerden kolayca anlaşılmıştır” dedi. Kılıç, açık lise sınavlarında türban krizinin yine baş göstermesine izin verildiğini söyledi.

-“MEB YETKİLİLERİ HUKUKA MEYDAN OKUYOR”-

Türkiye, hukukun “pervasızca” ayaklar altına alındığı bir dönemin yaşandığını kaydeden Kılıç, sonuç vermeyeceğini bilmelerine rağmen bakanlığı uyarma gereği duyduklarını ifade ett. Kılıç, “Eğitim-Sen, Bakanlığın, hukukun çizdiği sınırlar içine çekilmesi, bakanlık örgütünün hukuka meydan okumayı yiğitlik sayan kamu görevlilerinin egemenliğinden kurtarılması için bir kez daha ve içtenlikle çağrıda bulunmayı, yerine getirilmesi gereken önemli ve tarihsel bir görev saymaktadır" dedi.

-“TÜRBANI ÖZENDİRENLER İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK MI?”-

Eğitim-Sen olarak MEB’in bazı sorulara yanıt vermesi gerektiğini belirten Kılıç, Danıştay kararına uymayan yetkililer hakkında herhangi bir yasal işlem yapılılıp yapılmadığının açıklanmasını istedi.

Kılıç, açık öğretim lisesi sınavlarına kimi kadın öğrencilerin başlarını türbanla kapatarak girmelerini engellemeyen MEB görevlilerinin açıklanmasını isterken, “Açık öğretim lisesi sınavlarına başı kapalı olarak girilmesini özendiren ve engellemeyen bakanlık görevlileri hakkında yasal işlem yapılacak mıdır? Kılık-kıyafet kurallarına uymayarak sınava alınanların sınav sonuçları geçerli sayılacak mıdır?” sorularının Bakanlı tarafından yanıtlanması gerektiğini anlattı.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 17 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.