Türban lisede de serbest olsun eylemi

Türban lisede de serbest olsun eylemi

'Türban lisede de serbest olsun' eylemiÜniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci...

A+A-

'Türban lisede de serbest olsun' eylemi'Türban lisede de serbest olsun' eylemi

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasının yapıldığı sırada, Kayseri ve Van'da "türbana destek" eylemleri düzenlendi.

Kayseri'de Mazlumder ve kendilerine "İnanç Platformu" adını veren grup, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğine destek verdi.

40 metrekare çapında başörtüsünü temsil eden beyaz bir örtü açan grup adına konuşan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Ağca, "Anayasa değişikliği problemi çözmede yeterli değil. Düzenleme ile sadece yüksek öğretimde başörtüsü serbest bırakılmak isteniyor. Peki, lisedekilerin, üniversiteyi bitiren kızların durumu ne olacak? Onlar okumasınlar mı, çalışmasınlar mı?" dedi. Cumhuriyet Meydanı Meydan Parkı girişinde toplanan büyük bölümü çocuk ve kadın yaklaşık 100 kişi, ellerinde Türk bayrakları ve balon olduğu halde "Başörtüsüne Özgürlük" yazılı pankart ve başörtülünün kafesten uçmasını anlatan karikatürlü döviz taşıdı.

Van'da kendilerine "Hak ve Özgürlük Platformu" adını veren grup 76 haftadan bu yana sürdürdükleri türban eylemine çocuklarını da getirdi. Eyleme çarşaflı kadınlar, başörtülü minik çocuklar ve erkeklerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup katıldı.

Hazırlanan metni Mazlum-Der Van Şube Başkan Yardımcısı Abidin Engin okudu. Engin, MHP'nin AKP'ye destek vermesinin sorunu çözmeye yönelik mi yoksa yasağın anayasal nitelik kazanmasını mı amaçladığının tam olarak anlaşılmadığını söyledi.

RECEP İSTEK Kayseri, OSMAN BEKLEYEN Van DHA
MİLLİYET - 10 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.