Türban yasağı bu lisede yok

Türban yasağı bu lisede yok

Türban yasağı bu lisede yokTrabzon Fatih Lisesi'nde türbanlı öğrenciler okula rahatça girebiliyorlar.Trabzon Fatih Lisesi'nde...

A+A-

Türban yasağı bu lisede yokTürban yasağı bu lisede yok

Trabzon Fatih Lisesi'nde türbanlı öğrenciler okula rahatça girebiliyorlar.

Trabzon Fatih Lisesi'nde bazı kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak türbanla okula girip koridorlarda dolaştığı saptandı. Kız öğrencilerin okula türbanla girişine okul yönetimi ses çıkarmazken bazı okul yöneticilerinin bu durumu normal karşıladıklarını söyledikleri öne sürüldü.

Üniversitelere türban yasağının kaldırılmasına yönelik olarak AKP hükümetinin anayasada değişiklik yapma çabaları sürerken türban lise ve ilköğretim okullarına kadar girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, Rize'de düzenlenen meme kanseri konulu kompozisyon yarışması ödül törenine, okul müdürünün uyarısı üzerine türbanını çıkararak katılan Kalkandere İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Elif Azder 'in babası Mustafa Azder 'i telefonla arayarak konuyla bizzat ilgileneceğini söylemesinden sonra dikkatler yeniden orta dereceli okullarda toplandı.

Trabzon Fatih Lisesi'nde de bazı öğrencilerin bir süredir türbanlı olarak okula girdikleri belirlendi. Son dönemlerde bu öğrencilerin sayısında artış olduğu öne sürüldü. Öğrencilerin, yöneticilerin bilgisi dahilinde okula girip çıktıkları iddia edilirken eğitimciler, okulun her yanında kamera bulunduğunu, herhangi bir öğrencinin kural dışı davranışının gözden kaçmasının olanaksız olduğunu vurguladılar.

'TÜRBAN DEVLET KURUMLARINDA'

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Recep Gülay , bu konudaki ihlalleri Trabzon Valisi Nuri Okutan'a ilettiklerini açıkladı.

Sağlık kurumları başta olmak üzere birçok devlet kurumunda kamu görevlilerinin başını kapatarak işini yürüttüğünü belirten Gülay, "Ne yazık ki Sayın Başbakan'ın Rize'de bir ödül töreni sırasında öğrencinin başının açılmasına ilişkin tutumundan sonra bu tür ihlallerde artışlar oldu.

Bazı öğrenciler okullara türbanla giriyor. Bazı okullarda yöneticiler görevlerini yapmıyor. Kurumların bu konuda uygulamalarında çifte standartlar var. Bu çifte standart ortadan kaldırılmalıdır" dedi. Eğitim İş Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Akıncı da bazı idarecilerin iktidarın tepkisinden çekinerek olaya gerekli müdahaleyi yapmadığını söyledi. Akıncı "Artık gizlenmeye, gizlemeye de ihtiyaç duymuyorlar. Yasa, yönetmelik, hiçbir kural onlar için önemli değil.

Başbakan bu konuda açıkça taraf olmuşsa, Cumhuriyet Mitingi'ne katılan öğretmenlere cezalar veriliyorsa durum çok vahim demektir" diye konuştu.

'HEDEF ILIMLI İSLAM DEVLETİ'

CHP Trabzon İl Başkanı Lütfi Karakullukçu ise tepkisini "Bu tavırların altında Türkiye'yi bir ılımlı İslam devletine dönüştürme çabaları vardır. Kimse bunu başaramayacaktır" diye dile getirdi. DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez de "Yasalarla yapamadıklarını fiili olarak aşarak halkı alıştırmaya çalışıyorlar. Bu durum, karşıdevrimin açıkça ilanıdır" dedi.

Trabzon Fatih Lisesi'nde okul yönetimi , bazı kız öğrencilerin kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak türbanla okula girmelerine ses çıkarmıyor.

Cumhuriyet - 8 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.