Türban yüzünden memuriyetten atıldı, türbanıyla döndü

Türban yüzünden memuriyetten atıldı, türbanıyla döndü

Türban yüzünden memuriyetten atıldı, türbanıyla döndü Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde sınıf öğretmeni...

A+A-

Türban yüzünden memuriyetten atıldı, türbanıyla döndüTürban yüzünden memuriyetten atıldı, türbanıyla döndü
 
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde sınıf öğretmeni olarak görev yaparken 8 yıl önce derslere türbanlı girdiği gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla memurluktan çıkarılan Sultan Kekeç (41), memurlarla ilgili afla mesleğine döndü ve okulunda yine türbanlı görüntülendi.

Kamusal alan olmasına karşılık okul içinde ve derslikte pardösü ve türbanla ders yapan Kekeç, kılık kıyafet yönetmenliğine uymadığı için Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na 2000'de şikayet edildi. Kekeç'in ilköğretim müfettişlerinin raporlarına göre, türbanlı olarak derslere girdiği ve resmi bayramlara da aynı şekilde katıldığı saptandı. Bunun üzerine 27 Eylül 2000'de 'Milli eğitimin temel amaç ve ilkeleri, öğretmenlik mesleğinin önemi ve özelliği, suçun niteliği' göz önüne alınarak 657 Sayılı Kanun'un 125/e-a maddelerine göre, devlet memurluğundan atıldı. Ancak, 4 Temmuz 2006'da çıkartılan 'Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında 5525 Sayılı Kanun' üzerine Kekeç, tekrar mesleğine döndü.

4 Ekim 2006'da İskenderun İlçesi'ne bağlı Bitişik Köyü İlköğretim Okulu'na atanan Kekeç, meslekten atılmasına neden olan türbanıyla derslere girmeyi sürdürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okul bahçesinde türbanıyla törene katılan Kekeç, çekim yapıldığını görünce öğrencilerinin yanından uzaklaşıp, kadınların arasına karışarak veli görüntüsü yarattı. Milli Eğitim yetkilileri, kendilerine bu konuda şikayet gelmediğini, şikayet olduğu takdirde değerlendireceklerini söyledi.

MİLLİYET - 29 Nisan 2008

Türbanlı öğretmene ve okul müdürüne soruşturma

Hatay’ın İskenderun ilçesi Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, türban takarak Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne uymadığı gerekçesiyle görevine son verilen ve afla yeniden başladığında aynı tavrını sürdürdüğü iddia edilen öğretmen ile okul müdürü hakkında soruşturma başlattı.

Kaymakam Horozoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile 8 yıl önce sınıf öğretmeni olarak görev yapan S.K’nin (41) derslere türbanlı girdiği gerekçesiyle Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne uymadığı için memurluktan çıkarıldığını ve 2006 yılında bazı disiplin cezalarının affedilmesine yönelik düzenlemeden yararlanarak Bekbele beldesine bağlı Bitişik Köyü İlköğretim Okulu’nda göreve başladığını belirtti.

Horozoğlu, Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne aykırı tavrını sürdürdüğü yönündeki iddialar üzerine öğretmen ile buna izin verdiği gerekçesiyle okul müdürü A.R.Ö. hakkında soruşturma başlattığını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de müfettiş görevlendirildiğini, iddiaların incelendiğini, öğretmen, veli ve öğrencilerin bilgisine başvurulacağını bildirdiler.

Bu arada, öğretmen S.K’nin, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek sevk aldığı öğrenildi.

AA - MİLLİYET - 29 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.