'Türbana Evet'çiler YÖK'ün listesinde

'Türbana Evet'çiler YÖK'ün listesinde

'Türbana evet'çiler YÖK'ün listesindeYÖK listesinde ilginç tesadüfTürbana özgürlük bildirisini...

A+A-

'Türbana Evet'çiler YÖK'ün listesinde'Türbana evet'çiler YÖK'ün listesinde

YÖK listesinde ilginç tesadüf

Türbana özgürlük bildirisini imzalayan Prof. Kayar, Prof. Öztürk, Prof. Akan, Prof. Keleş YÖK listesinde. AKP için yeni anayasa taslağı hazırlayan Prof. Erdem ve AKP milletvekili aday adayı Prof. Saraç da adaylardan

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), 21 üniversitede görev süresi ağustos ayında sona erecek rektörlerin yerine seçilmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği listedeki rektör adayları arasında AKP’den milletvekili aday adayı olan bir akademisyenin yanı sıra “üniversitede türbana evet” diyenler de bulunuyor.

YÖK, her üniversiteden 3 aday olmak üzere 21 üniversite için toplam 63 rektör adayının bulunduğu atama listesini Çankaya Köşkü’ne gönderdi. ODTÜ’den Prof. Dr. İhsan Dağı ve Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şaban Çalış öncülüğünde hazırlanan “üniversitede türbana özgürlük bildirisine” destek verip imza atan öğretim üyeleri de rektör adayları listesinde yer aldı.

Bildiriyi imzalayanlardan Prof. Dr. İsmail Kayar ve Prof. Dr. Adnan Öztürk Erciyes Üniversitesi, Prof. Dr. Hüseyin Akan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Prof. Dr. İbrahim Keleş de İnönü Üniversitesi rektörlüğüne önerilen isimler oldu.

Dicle Üniversitesi’nde yapılan rektör adaylığı seçiminde mevcut rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç’un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç, YÖK tarafından liste dışı bırakılırken, AKP için yeni anayasa taslağı hazırlayan ekipte bulunan Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem ikinci, 22 Temmuz seçimlerinde Diyarbakır AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç üçüncü olmuştu. YÖK, Köşk’e gönderilen atama listesinde Erdem’e birinci, Saraç’a ikinci sırada yer verdi.

‘Şekil önemli değil’

Erdem, rektör adaylığını açıkladıktan sonra yaptığı bir açıklamada, şunları söylemişti: “Kamu düzenini bozmamak kaydıyla, öğrencilerin özgür bir şekilde, kimlikleri belli olacak şekilde üniversitelere girmelerinden yanayım. Yani, şekil benim için fazla önemli değil. Yüzü ve kimliği belli olacak şekilde öğrenci örtünebilir. Aslında, türban veya başörtüsü AKP’nin yumuşak karnı olduğu için bu kadar eleştiriliyor.”

BAHAR ATAKAN Ankara
MİLLİYET - 24 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.