Türbanlı doktor muhabire saldırdı

Türbanlı doktor muhabire saldırdı

Türbanlı doktor muhabire saldırdıMilliyet muhabiri Çalıkoğlu, Karşıyaka’da bir sağlık ocağında türbanlı olarak görev yapan...

A+A-

Türbanlı doktor muhabire saldırdıTürbanlı doktor muhabire saldırdı

Milliyet muhabiri Çalıkoğlu, Karşıyaka’da bir sağlık ocağında türbanlı olarak görev yapan doktor Kuray’ın fotoğrafını çekince saldırıya uğradı. Makinesine el konulan muhabirin parmağı incindi

Kuray’ın bir aydır türbanlı olarak hasta muayene ettiği iddia edildi. Çalıkoğlu, Kuray’dan şikâyetçi oldu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Sağlık Bakanlığı’na bağlı Nilüfer Öz Yamanlar Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Bilge Ceren Kuray’ın türbanla hasta muayene ettiği ihbarı üzerine çekim yapmak üzere sağlık ocağına giden Milliyet muhabiri Mehmet Çalıkoğlu saldırıya uğradı.

Başında türbanıyla hasta muayene ederken görüntülenen doktor Kuray, sıra bekleyen hastalarla birlikte muhabirimiz Çalıkoğlu’na saldırdı. Arbede sırasında eli incinen muhabirin fotoğraf makinesine el koyan Kuray, fotoğrafları sildikten sonra makineyi çöpe attı.

Fotoğraflar kurtarıldı

Hafıza kartından silinen kareler, “PC Inspector File Recovery” adlı kurtarma programıyla geri döndürüldü. Türbanla kamu hizmeti veren Kuray’ın Çalıkoğlu’na saldırması üzerine Emniyet Müdürlüğü ve Valilik inceleme başlattı. Taraflar birbirinden şikâyetçi oldu.

Muhabirimiz Çalıkoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Milliyet Ege Okur Hattı’na gelen ‘Doktor türbanı takılı olduğu halde 1 aydan fazladır hasta muayene ediyor’ ihbar telefonu üzerine Nilüfer Öz Sağlık Ocağı’na gittim. Muayene odasının önünde beklerken kapı aralığından doktorun türbanlı olduğunu gördüm. İçeriye giren bir hasta kapıyı kapatmadı. Ben de bunu fırsat bilerek iki kare fotoğraf çektim.

Doktor önce, ‘Siz ne hakla fotoğrafımı çekersiniz’ diyerek üzerime geldi. Ardından sıra bekleyen hastalara, ‘Tutar mısınız, dışarıya çıkarmayın’ diye bağırdı. Ben de dışarıya çıkamadım.

‘Gazeteye haber verdim’

Doktor kapıyı kapattı. Doktorun odasında telefonumla gazeteye haber verdim. Doktor yaptığımın yanlış olduğunu, kendisinin hizmet verdiğini söyledi ve fotoğraf makinemi istedi.

Makinemi vermeyince, dışarıdaki insanlardan yardım istedi. “Özellikle erkeklerden birkaç kişi gelsin” dedi. İki erkek içeriye girdi. Önce sözlü, sonra da doktorun da katılımıyla fiili saldırıda bulundular.

Doktor sol tarafımdan tuttu. Diğerleri, fotoğraf makinesini almaya çalıştı. Arbede çıkınca elimden zorla makineyi aldılar. Ardından doktor türbanını çıkardı.

‘Dışarıya kaçtım’

Onlar makinemden fotoğrafları silmek için uğraşırken ben de dışarıya kaçtım. Elimin incindiğini fark ettim. O sırada zaten polis geldi. Fotoğraf makinem sağlık ocağının çöp kutusunda bulundu.

Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yapılan doktor kontrolünde sağ işaretparmağımın incindiği tespit edildi.”

İZMİR Milliyet- 18 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.