Turgut Öker AABF nin başkanlığına aday olmayacak

Turgut Öker AABF nin başkanlığına aday olmayacak

Turgut Öker AABF’nin başkanlığına aday olmayacak  KÖLN (20.01.2008)- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)'nin 20 yıldır başkanlığını...

A+A-

Turgut Öker AABF’nin başkanlığına aday olmayacakTurgut Öker AABF’nin başkanlığına aday olmayacak 

KÖLN (20.01.2008)- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)'nin 20 yıldır başkanlığını yapan Turgut Öker, bir yıl sonra yapılacak genel kurul seçimlerinde genel başkanlığa kesin aday olmayacağını söyledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı olduğuna işaret eden Öker, AABF genel başkanlığı görevinin işlerini biraz güçleştirdiğini belirterek, "Önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde aday olmayacağım" dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu için şu an için belirlenmiş bir isim olmadığına dikkat çekerek, "Belirlenmiş bir isim yok. Şu, bu isim demiyorum. Bu dava içinde çalışmış, kendini kanıtlamış, sevdirmiş bir arkadaşımız, yapılacak seçimlerde alacağı destekle bu göreve gelecektir. En doğrusu da budur" şeklinde konuştu.

Avrupa'da örgütlü federasyonların Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'na bağlı olduğunu sözlerine kaydeden Turgut Öker, "20 yıl başkanlığını yaptığım AABF de Konfederasyona bağlı. Üstten de olsa diğer federasyonlara olduğu gibi AABF'ye de katkılarım her zaman olacaktır" dedi.

ANF NEWS AGENCY 
21 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.