Turgut Öker yeniden AABK Genel Başkanı seçildi

Turgut Öker yeniden AABK Genel Başkanı seçildi

Turgut Öker yeniden AABK Genel Başkanı seçildi AABK Olağan Genel Kurul toplantısında Turgut Öker yeniden Genel Başkan seçildi. Avrupa...

A+A-

Turgut Öker yeniden AABK Genel Başkanı seçildi Turgut Öker yeniden AABK Genel Başkanı seçildi

AABK Olağan Genel Kurul toplantısında Turgut Öker yeniden Genel Başkan seçildi. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun (AABK) Köln'de yapılan 3. AABK Olağan Genel Kurul toplantısında Turgut Öker yeniden Genel Başkan seçildi.

Almanya'nın Köln kentinde Avrupa'nın 13 ülkesinden 250'ye yakın delegenin katıldığı genel kurul toplantısında yeniden başkan seçilen Öker, AABK'nın Avrupa'daki 1 milyon Alevi'yi temsil ettiğini söyledi.

Avrupa'daki Alevi merkezlerinin çalışmalarını Avrupa'ya yönlendirmesi gerektiğini ifade eden Öker, "Alevi gençleri en iyi noktalara gelmeli, parlamentolara girmeli. Bugün burada bakanların, büyükelçilerin olmaması tesadüfi değildir. Alevi çalıştayında temsil edilmiyoruz. Böyle olacağını önceden biliyorduk. Bizi Sünnilik karşıtı, marjinal Aleviler olarak göstermeye çalışıyorlar. Biz insanları ayırt etmez, kendi inancımız gibi Sünni inancına da saygı duyarız. Önümüzde kısa bir zaman içinde olan AABK'nın Bürüksel'de bürosunu açacağız" dedi.

Kanada'dan Avusturalya'ya kadar örgütlü Alevilerin yapacağı en doğru hareketin Dünya Aleviler Birliği'ni kurmak olduğunu söyleyen Öker, siyasette Alevilerin güçlü olmasını arzuladıklarını ve istediklerini söyledi. Öker, "camilerin siyasete mal edilmesine karşı olduğumuz gibi cemevlerinin de siyasetin dışında kalmasından yanayız, cemevleri siyasallaştırılmamalı. Alevi yöneticilerinin parti siyasetinden uzak kalması gerekir, bu Alevileri parçalıyor" şeklinde konuştu.

Genel kurula katılan Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise, parti kuracakları yönündeki açıklamalar hakkında, "Ne ben, ne de kurumumuz, bir parti kuracağız açıklaması yapmadık. Çağımızda bir sınıfa dayalı parti yoktur, başarılı olamaz. Ben sadece, mecliste bir sosyal demokrat partiye ihtiyaç olduğunu, bunun tartışılması çağrısını yaptım" dedi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan Turgut Öker, Başkan yardımcıları İsmail Ataş (İsviçre), Adnan Yılmaz (Hollanda) ve Mehmet Ali Çankaya (Avusturya), Genel Sekreterler: Ali Ertan Toprak (Almanya), Bülent Ant (İsviçre), Feramuz Acar (Danimarka), Genel Sayman: Şahmettin Özden (Belçika), yönetim kurulu üyeleri: Ali Çağan (İsveç), Durak Aslan (Fransa), Erdal Kılıçkaya (Fransa), İsmail Armut (Belçika), Ali Kılınç (Norveç), Ercan Yıldız (İtalya), Hüseyin Mat (Almanya) Denetleme Kurulu: Dursun Karadağ, Aslan Erkan, Hasan Gül, yedek üyeler: Hüseyin Carman, Turan Meriç. 

Gerçek Gündem - AA - 08 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.