Turgut Öker’in duruşması 29 Nisan’a ertelendi

Turgut Öker’in duruşması 29 Nisan’a ertelendi

PİRHA - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker hakında açılan davanın duruşması Kartal'da İstanbul Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Adliyesi'nde görüld

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Genel Başkanı Turgut Öker’in duruşması, İstanbul Anadolu Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Duruşmaya, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Sol Parti’den Alper Taş, Avrupa’dan parlamenterler, Alman akademisyenler ve Almanya, İngiltere, Fransa ve Avusturya’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda Alevi yurttaş katıldı.

Duruşmayı Alman Devlet Kanalı ZDF de takip etti.

“BERKİN ELVAN CİNAYETİNE, YAVUZ SELİM’İN ADININ KÖPRÜYE VERİLMESİNE SESSİZ KALAMAZDIM”

Turgut Öker duruşmada özetle şu savunmayı yaptı:

“Ben 30 yıldır Alevi kurumlarında başkanlık yaptım. Alevilerin vicdanı var, adelet duygusuna sahipler. Berkin Elvan cinayetine sessiz kalamazdım çünkü bu cinayet Alevilere yönelik işlenen bir cinayettir. Buna sessiz kalamazdım. Ayrıca Alman halkı için Hitler neyi ifade ediyorsa, Yavuz Selim de bizim nezdinimizde odur. Yapılan bir köprüye onun adının verilmesine tepkisiz kalamazdım. Tarihteki en büyük Alevi katliamının sorumlusu olan bir kişinin masum gösterilmesine sessiz kalamazdık. Buna tepki göstermek insan olmanın bir gereğidir. Burada yargılanan ben değilim burada Alevi toplumu yargılanıyor. Bu zulümdür, bu zulmün bir an önce bitmesini istiyorum.

“BU ZULMÜN BİTMESİNİ İSTİYORUM”

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılanıyorum. Erdoğan milli görüş hareketinin kadrosuydu, zaman zaman bir çok etkinlikte bir araya gelmiş biriyim ama bugün o Cumhurbaşkanı ve dokunulmazlık zırhına sahip. Ben ise yargılanıyorum, bunu kabul edemiyorum. Ceza verilecekse bu kabulumdur bir an önce ne uygun görülüyorsa onun kararı verilmeli ve bu zulmün bitmesini istiyorum.”

Mahkeme duruşmayı 29 Nisan 2020 tarihine erteledi.

PİRHA/İSTANBUL

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.