"Turgut Öker'in gözaltına alınması gözdağıdır"

"Turgut Öker'in gözaltına alınması gözdağıdır"

"Turgut Öker'in gözaltına alınması gözdağıdır"Berlin Anadolu Alevileri Kültür Merkezi Yönetim Kurulu, 19 Aralık...

A+A-

"Turgut Öker'in gözaltına alınması gözdağıdır""Turgut Öker'in gözaltına alınması gözdağıdır"

Berlin Anadolu Alevileri Kültür Merkezi Yönetim Kurulu, 19 Aralık 2010 tarihinde Maraş'a gitmek üzere yola çıkan AABK Genel Başkanı Turgut Öker’in Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alınmasına dair bir basın açıklaması yaptı.

19 Aralık tarihinde Maraş’ta katledilenlenleri anmak icin gerçekleştirilecek protesto eylemine katılmak üzere yola çıkan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) genel başkanı Turgut Öker‘in İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda hiçbir gerekçe belirtilmeksizin polis tarafından alıkonulması ve ancak bir gün sonra vermiş olduğu ifadenin ardından serbest bırakılması tepkilere neden oldu.

Berlin AAKM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye devletinin sergilemiş olduğu bu yaklaşımın Alevilerin haklı davalarına sahip çıkma yolunda bir “gözdağı verme çabası“ olduğu, Almanya’da resmi olarak faaliyet gösteren, tanınan bir derneğin başkanına gösterilen böylesi bir tavır karşısında Almanya devletinin, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin sessiz kalmaması gerektigi belirtildi. Bu skandala duyarsız kalmayıp resmi bir açıklama yapılmasını talep eden Berlin AAKM, Federal Cumhurbaşkanı‘nın Aleviliğin Almanya’da tanınan bir inanç oldugunu ve Alman toplumunun bir parçası olduğunu beyan etmesini talep ettiler.

Ayrıca yapılan açıklamada Alevilerin böylesi saldırılara hedef olmasının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu, halkın da yaşananları protesto etmesi gerektiği vurgulandı.

(soL - Almanya) - 21.12.2010

AABF'ndan Turgut Öker'in gözaltına alınmasına İlişkin açıklama

Sayın Başkan

Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,

Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Sayın Turgut Öker ve AABK Yöneticilerimiz 32 yıl sonra Maraş katliamını protesto mitingine katılmak üzere Türkiye’ye gitmişti. 17 Aralık 2010 tarihinde saat 20:30 da AABK Genel Başkanımız Sayın Turgut Öker İstanbul Havalimanında haksız bir şekilde gözaltına alınmıştı.

Genel Başkanımızın gözaltına alınmasından sonra Yol TV'de yapılan haberler sonucunda Avrupa ve Türkiyen Alevi Hareketi ayağa kalkmıştır. Tüm kurumlarımızın gösterdiği duyarlılık ve sahiplenme duygusunun en doruk noktaya taşınmasında verilen mücadeleden dolayı herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

Genel Başkanımızın gözaltına alınmasına neden olan gerekçelerin kurum yöneticilerimiz tarafından bilinmesi adına sizlerle paylaşıyoruz.

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Vatan Gazetesi'nden Mine Şenocaklı'ya 25 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan bir röportaj verdi. Prof. Doğan röportajda, halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen ile ilgili soruya, "Fethullah Hoca’yı tanırım. Saydığım bir insan. Onu İslam’la ilgilenen bir düşünür, bir filozof olarak görüyorum.

Birkaç defa görüştük, konuştuk. Cemevlerinin yapımında olumlu katkısı olmuştur. Camilerin yanında Cemevleri de yapılmalı diye beyanat vermişti. Fethullah Gülen'in artık Türkiye'ye gelmesi gerektiğini düşünüyorum" diye açıklamalarda bulunmuştu.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu, aynı zamanda Yol TV Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Arslan'ın yaptığı "YOL AŞKINA" programına Genel Başkan Turgut Öker, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Gazeteci Musa Ağacık, Araştırmacı-Yazar Erdoğan Çınar ve Düzgün Keleş telefonla katılmışlardı.

Programda AABK Genel Başkanı Turgut Öker, "İzzettin Doğan, günümüzün Hınzır Paşası’dır. Alevi düşmanlarıyla yatıp kalkmaktadır. Aleviliği başka bir bünyenin içinde ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır." Bu sözlerden dolayı, Prof. Doğan, 18 Haziran 2008'de yayınlanan söz konusu programda hakkında söylenen sözleri, yaklaşık 1 yıl sonra mahkemeye taşıyarak, hakaret davası açmıştır.

Uluslararası hukukçu olan Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevilerin: canı, malı, namusu helaldir diyenlere, Alevileri katledenlere, Alevilerin manevi değerlerine saldıranlara karşı dava aç(a)mazken, AABK Genel Başkanı Sayın Turgut Öker’e hakaret davası açmasını Alevi kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla

AABF Genel Sekreteri
Hüseyin Mat"

Alevi Haber - 23.12.2010

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Basın Açıklaması

17 Aralık 2010 Saat 20:30’da Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştır. Aleviler için iki büyük acı olan Muharrem Matemi ve Maraş Katliamı yıldönümünün içinde bulunduğumuz şu günlerde bu gözaltının gerçekleşmiş olması manidardır.
 
Bu gözaltı, Alevi örgütlülüğüne ve halka karşı yürütülen sindirme politikasının sonucudur...
enel Başkanı Turgut Öker’in Maraş Katliamını protesto mitingine giderken havalimanında gözaltına alınması AKP iktidarının gerçek yüzünü göstermektedir…
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 20:30’da nöbetçi savcının görevini yapmaması nedeniyle, bütün gece boyunca gözaltında tutulması hangi açıdan bakılırsa, bakılsın insan hakları ihlalidir.
 
Bu keyfi gözaltı, Avrupa’da ve Alevi açılımı salonlarında kamuoyuna kendini demokratmış gibi gösteren AKP iktidarının gerçekliğidir…
 
Benzerlerine daha önce de şahit olduğumuz bu sindirme politikalarına karşı her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız. Bütün bu yıldırma politikalarına ve engellemelerine rağmen tarihin karanlık sayfalarında yer alan Maraş Katliamı’nı protesto etmek için 19 Aralık Pazar günü saat 11:00’de Maraş Müftülük Meydanı’nda olacağız…
 
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu

Alevi Haber - 18.12.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.