Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran İhsan ÖZKES'ten "Madımak" Açıklaması

Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran İhsan ÖZKES'ten "Madımak" Açıklaması

Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran İhsan ÖZKES'ten "Madımak" Açıklaması"HALKIMIZIN MEL'UN YEZİD ZİHNİYETİNİN...

A+A-

Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran İhsan ÖZKES'ten "Madımak" AçıklamasıTürkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran İhsan ÖZKES'ten "Madımak" Açıklaması

"HALKIMIZIN MEL'UN YEZİD ZİHNİYETİNİN OYUNLARINA GELMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

[AHA ÖZEL] - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran Beyoğlu eski Müftüsü İhsan ÖZKES, Sivas Katliamının 16. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada katliamı kınadığını ifade ederken çarpıcı açıklamalarda ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o çarpıcı açıklama:   

"Sivas (Madımak Oteli) Katliamını şiddetle ve nefretle kınıyorum"

Peygamberimizin sevgili torunu cennet gençlerinin efendisi, Hz. Ali’nin ciğerparesi Hz Hüseyin’i şehit eden mel’un Yezid’in genlerini taşıyanlar, aynı köhnemiş zihniyetin mensupları 16 yıl önce Sivas’ta Madımak Oteli’nde 35 canı acımasızca ve hunharca diri diri yaktılar.

Sivas katliamının ardından 16 yıl geçmesine rağmen bu insanlık dışı saldırılar hızla devam etti. O kadar ki dirileri yakan bu canavarlar, yakamadıkları merhume Türkan Saylan’ı Allaha yaktırma gayreti içine girdiler. Türkan Saylan vefat edince bazı internet sitelerinde şunlar yazıldı: “Ateş seni çağırıyor.” (20.05.2009, uludagsozluk.com/k/t; 20.05.2009, tribalenfeksiyon.uludagsozluk.com) “Ateşi bol olsun!.. Cehennem azabını tat bakalım!..” (21 Mayıs 2009, Milli Görüş Portal, http://milligorusportal.com)  “Hayırlı ızgaralar.” (23.05.2009, habervaktim.com)

Ülkemizin güzel insanları birbirine bu denli kindar, hınçlı ve garazkâr hale nasıl geldi?  Bu hal ne Müslüman halidir, ne de kâfir halidir. Çünkü Müslüman da insandır, kâfir de insandır. Bu hal insana ve insanlığa yakışmayacağına göre, yüce dinin insanları yani Müslümanlar, Allah’ın rahmet ve şefkatini nasıl unuturlar? Peygamberimizin âlemlere rahmet olarak gönderildiği (Bkz, 21/Enbiya Suresi, Ayet,107) ve bir rahmet peygamberi olduğu nasıl unutulur? Yani bizim dinimizin adı barış, soyadı rahmet, şefkat ve sevgidir. Peki, bize ne oldu da, sevgiyi saygıyı, insanlığı ve İslamlığı unuttuk da, İslam adına insanlara nefret saçıp, düşmanlık besliyoruz? Irak’tan, İran’dan, Afganistan’dan ders almayız mı? Yoksa birileri bizim de böyle olmamızı, saç saça, boğaz boğaza gelmemizi mi istiyorlar?

Kimse, doğacağı ülkeyi ve milleti seçerek dünyaya gelmiyor. Allah hiç kimseyi Alevi Sünni diye yaratmıyor. Dünyaya gelirken kimse Alevi - Sünni tercihi yaparak ve anne babasını seçerek doğmuyor. Bu tamamen Allah’ın takdiridir. İnsanlık vasıflarını kaybetmemiş, içinde zerre kadar iman ve vicdan bulunan her Sünni Sivas Katliamını nefretle ve şiddetle kınar. Ben de emekli bir müftü olarak bu vahşeti kınıyorum. Halkımızın mel’un Yezid zihniyetinin oyunlarına gelmemesini temenni ediyorum. Bu vesileyle İslam büyüklerinin şu sözlerini hatırlatıyorum:

Hazreti Ali “İnsanlar ya dinde kardeşindir ya da yaratılışta eşindir” buyurmuştur. Hacı Bektaşi Veli “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” demiştir. Yunus Emre “Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz” demiştir.

İhsan ÖZKES
EMEKLİ MÜFTÜ

KAYNAK: Alevihaber.com ÖZEL HABER - 10.07.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.