Turkcell önünde baz protestosu

Turkcell önünde baz protestosu

Turkcell önünde baz protestosu DERSİMLİLER kendileri için kutsal saydıkları “Tüme Xızır”ın yıkılmasına tepki gösterdi....

A+A-

fggffgTurkcell önünde baz protestosu

DERSİMLİLER kendileri için kutsal saydıkları “Tüme Xızır”ın yıkılmasına tepki gösterdi. Turkcell’in burayı yıkarak baz istasyonu kurduğunu dile getiren Dersimliler, Dersim merkezde bulunan Turkcell İletişim Merkezi önünde yaptıkları eylemle istasyonun yıkılmasını istediler.

2009 yılında Dersim’in Pülümür İlçesine bağlı Salördek köyünde “Tüme Xızır”ın bulunduğu yerin yıkılırak baz istasyonu kurulmasına karşı yapılan eylemde Munzur Doğa Aktivistleri adına konuşan Haydar Çetinkaya, Türkcell’in yaptığı hatadan dolayı özür dilemesini, baz istasyonunu sökerek başka bir alana taşımasını ve köylülerin aynı mekanda ibadet edebilecekleri yeni bir yer yapmasını istedi.

BDP Dersim Milletvekili Şerafettin Halis de yaptığı açıklamada “Bizim inancımızla, inanç mekanlarımızla oynanıyor” dedi. Sanatçı Erdoğan Emir, Dersim Alevi Akademisi temsilcisi Aysel Doğan ile çok sayıda kişinin katıldığı eylemin ardından katılımcılar Turkcell hatlarını iptal ettirdiler.

Evrensel - 19.11.2010

İLGİLİ HABERLER :

Turkcell'in gücü Alevilere yetiyor

Turkcell'in Dersim Kızılbaşlarına yaptığı saygısızlık Meclise taşındı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.