Turkcell'in saygısızlığı Meclise taşındı

Turkcell'in saygısızlığı Meclise taşındı

Turkcell'in Dersim Kızılbaşlarına yaptığı saygısızlık Meclise taşındıDersim'in Pülümür ilçesi'ndeki "Tüme...

A+A-

Turkcell'in saygısızlığı Meclise taşındıTurkcell'in Dersim Kızılbaşlarına yaptığı saygısızlık Meclise taşındı

Dersim'in Pülümür ilçesi'ndeki "Tüme Xızıri" adlı ziyaret yerinin Turkcell tarafından yok edilerek yerine baz istasyonu kurulması Dersim Milletvekili Şerafettin Halis tarafından meclise taşındı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde Halis, Turkcell şirketinin Pülümür'ün Salördek köyü sınırları içerisine baz istasyonu kurmaya geldiğinde köylülerin kurulacak yere yakın olan ziyaret yerini özellikle gösterdiklerini ve ziyarete her hangi bir zarar verilmeyeceği yönünde şirket yetkililerinden söz aldıklarını ancak ilkbaharda köye gelen köylülerin yüzyıllardır Dersimli Kızılbaşlar için kutsal mekan olarak sayılan ve ibadet ettikleri "Tüme Xızıri" tepesinin tamamen düzleştirilerek, kutsal ağaçların kesildiğini gördüklerini ve bu durum nedeniyle bölge halkının manevi yıkıma uğradığını, inançlarına saygısızlık yapıldığını, köylülerin şirketten özür ve tazminat beklediklerini ifade ettiği soru önergesinde şu soruları sordu;

1-) Adı geçen ibadet yerinin yok edilmesi, Türk Ceza Kanunu’nun 115. maddesi gereğince “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetini engelleme” “ibadethanelere zarar verme” suçunu oluşturmuyor mu?

2-) Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin yapmış olduğu bu hukuksuzluğa karşı bölge halkının şirketten talep ettiği özür ve tazminat için bir yaptırımınız olacak mıdır?

3-) Daha önce de Tunceli  (Dersim) için kutsal sayılan mekânların baraj yapımları nedeniyle yok edilmesi nedeniyle bölge halkında büyük bir endişe oluşmuştur. Bölge Alevilerinin endişelerini giderme, inançlarına saygı gösterme ve inanç yerlerini koruma adına bir girişiminiz olacak mıdır?

KAYNAK: Alevihaber.com - 15 Kasım 2010

İLGİLİ HABERLER :

Turkcell'in gücü Alevilere yetiyor

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.