Türkçü Grup ABF'yi Ele Geçirmeye Çalışıyor İddiası

Türkçü Grup ABF'yi Ele Geçirmeye Çalışıyor İddiası

Türkçü Grup ABF'yi Ele Geçirmeye Çalışıyor İddiası Hubyar.org sitesi, bir süre önce milliyetçi ve Türkçü...

A+A-

Türkçü Grup ABF'yi Ele Geçirmeye Çalışıyor İddiası Türkçü Grup ABF'yi Ele Geçirmeye Çalışıyor İddiası

Hubyar.org sitesi, bir süre önce milliyetçi ve Türkçü bildirileriyle gündeme gelen Hıdır Temel'in kontrolündeki kuruluşların, "naylon" dernekler kurarak ABF genel kurulunu manipüle etmeye çalıştığını iddia etti.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği resmi internet sitesi Hubyar.org, 28 Ekim 2007'de 3. Genel Kurulu'nu yapacak Alevi Bektaşi Federasyonu'nun seçimlerinin naylon dernekler vasıtası ile manipüle edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Sitenin haberine göre seçimden önce "Türküm demek suç oldu, milliyetçiyim demek suç oldu." biçiminde yayınladığı bildirilerle gündeme gelen Avrupa Hubyarlılar Birliği'nin kurucusu Hıdır Temel'in bazı "olmayan" dernekleri ABF'ye üye yapmaya çalıştığı iddia edildi. Trakya Alevi Kültür Derneği, Anadolu Alevi Kültür Derneği gibi isimlerle kurulan derneklerin ABF'nin genel kurul kararı sonrası birden kurulduğu ve amacın genel kurulda yapılacak seçimlerde delege üstünlüğü kazanmak olduğu savunuldu.

Bilindiği gibi Türkiye'de Hıdır Temel'e yakınlığı ile bilinen Avrupa Hubyarlılar Birliği isimli kuruluş "milliyetçi" kimliği ile tanınmakta. Seçimlerden önce yayınladıkları milliyetçi bildiriler Alevionline tarafından gündeme getirilmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Bu tür sağcı içerikli bildirilerin AABF içinde de rahatsızlık uyandırdığı basına yansımıştı. Son olarak Hıdır Temel, Yol Tv Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmış, yerine Süleyman Arslan getirilmişti. Hubyar.org sitesinin iddiasına göre milliyetçi ve Türkçü bildirileri ile gündeme gelen bu grup, gözünü ABF yönetimine dikmiş durumda.

Alevionline
11 Ekim 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.