Türkiye AİHM'deki Kürt Alevi Öğrenci Davasında da Haksız Bulundu

Türkiye AİHM'deki Kürt Alevi Öğrenci Davasında da Haksız Bulundu

Türkiye AİHM'deki Kürt Alevi Öğrenci Davasında da Haksız BulunduAİHM Türkiye'yi Mahkum EttiAİHM, 2004 Yılında İstanbul'da...

A+A-

Türkiye AİHM'deki Kürt Alevi Öğrenci Davasında da Haksız BulunduTürkiye AİHM'deki Kürt Alevi Öğrenci Davasında da Haksız Bulundu

AİHM Türkiye'yi Mahkum Etti

AİHM, 2004 Yılında İstanbul'da Öldürülen Kürt Alevi Hukuk Öğrencisi Önder Babat ile İlgili Davada Türkiye'yi 20 Bin Euro Tutarında Manevi Tazminat Ödemeye Mahkum Ederken, Babat'ın, Yarı Resmi Bir Oluşum Tarafından Öldürüldüğü Savının İse Kanıtlanmadığını Bildirdi.
 
Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), yeniden haksız bulundu. 2004 yılında İstanbul'da Alevi Kürt hukuk öğrencisi Önder Babat'ın öldürülmesi ile ilgili davada Türkiye, 20 bin euro tutarında manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Strazburg'da faaliyet götsteren AİHM, 2004 yılında 25 yaşında iken İstanbul'da öldürülen Kürt Alevi hukuk öğrencisi Önder Babat'ın ailesince yapılan başvuru üzerine açılan davayı sonuçlandırdı.

Kararında Babat'ın, yarı resmi bir oluşum tarafından öldürüldüğü, yargısız insafa kurban gittiği savılarının tahmin edici bir biçimde kanıtlanmadığını bildiren Mahkeme, Türk devletinin, Babat ciyanetini etkin bir biçimde soruşturmadığını, pasif kaldığını belirterek Babat'ın ailesine manevi tazminat olarak toplam 20 bin euronun ödenmesine hükmetti.

Haberciniz.biz - ANKA - 12 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.