Türkiye Yazarlar Sendikası Vakit Gazetesi'ni Kınadı

Türkiye Yazarlar Sendikası Vakit Gazetesi'ni Kınadı

Türkiye Yazarlar Sendikası Vakit Gazetesi'ni KınadıVAKİT’TE VAKİT CİNSİYETÇİLİKLE Mİ GEÇİYOR?Uluslararası Frankfurt Kitap...

A+A-

Türkiye Yazarlar Sendikası Vakit Gazetesi'ni Kınadı
Türkiye Yazarlar Sendikası Vakit Gazetesi'ni Kınadı

VAKİT’TE VAKİT CİNSİYETÇİLİKLE Mİ GEÇİYOR?

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nın “Konuk Ülke: Türkiye” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Şiir Akşamı”na K. İskender’in de katılmış olması nedeniyle, Vakit gazetesinde yayımlanan  seviyesiz, kışkırtıcı, cinsiyetçi vahşi haberi, “Vakit gazetesinin kardeş kuruluşuyuz” diyen Habervaktim yeniden ısıtmış ve ortalığı germeye çalışmıştır.

Bu haberlerde, eşcinsel oluşuna vurgu yapılarak K.İskender  aşağılanmaya çalışılmış ve  hedef gösterilmiştir.  Bunu yapabilmek için tarihe mal olmuş komutanın yaşamı didiklenmiş ve “Büyük İskender de homodur” diye “kanıtlar” derlemiştir.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak, bu biçimde haber yapan zihniyeti de, haberi yayımlayan gazete yönetimini de şiddetle kınıyoruz.

Bu kişilere ve kurumlara şunu bir kez daha anımsatmak istiyoruz: Sanat, sanatların en yükseği olan şiir insanın en ince duyularıyla, akılla, zihinle, görgüyle, deneyimle, basiretle, yürekle yapılır. Bu ilgililere yine anımsatmak isteriz ki, şiir de, sanatın diğer dalları da akılla, görgüyle, eğitimle, birikimle alımlanır ve anlaşılır.

Sadece tarihe mal olmuş değil, doğrudan doğruya tarihin ve sanatın yapıcıları arasında pek çok eşcinsel insan bulunmaktadır. Bizim yazınımızın, sanatımızın yapıcıları arasında da vardır. Ama tarih ve akıl onları eşcinsellikleriyle değil, ürettikleriyle, yaptıklarıyla görüp değerlendirmiştir. Biz de böyle görmeye devam ediyoruz. Çünkü bu insanlığın ortak bilincidir…

Vakit gazetesi, eğer akılla, izanla, insanlıkla haber yapıp yayımladığını düşünüyorsa, bizim de böyle düşünmemizi istiyorsa, bir an önce Şair Küçük İskender’den, eşcinsellerden ve kendi okuyucularından özür dilemenin bir yolunu bulmalıdır.

Türkiye Yazarlar Sendikası

Alevihaber.com - 22 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.