Türkiye'de özel yurt sayısı 3 bini geçti

Türkiye'de özel yurt sayısı 3 bini geçti

Türkiye'de özel yurt sayısı 3 bini geçti Türkiye’de orta ve yüksek öğretim öğrencilerine hizmet veren özel...

A+A-

Türkiye'de özel yurt sayısı 3 bini geçtiTürkiye'de özel yurt sayısı 3 bini geçti

Türkiye’de orta ve yüksek öğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların sayısı 3 bini aştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel yurtlara yasal prosedürler çerçevesinde çalışma izni verildiğini belirtirken, kamuoyunda “ışık evleri” olarak bilinen cemaat evleriyle ilgili iddialara ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Hüseyin Çelik, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, “özel yurtlara ilişkin iddialarla” ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. Çelik, Türkiye’de orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların 2002-2007 yılları arasındaki gelişim sürecine ilişkin istatistiki bilgi verdi. Buna göre, 2002 yılında 2 bin 222 olan özel yurt sayısı, 2007 sonu itibariyle 3 bin 52’ye ulaştı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2004 yılında çıkarılan Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği uyarınca, “izinsiz açılan yurtlar” ve “ valiliklerden otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı alarak sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler” hakkında valiliklerin kapatma işlemi yapma yetkisi bulunduğunu ifade etti.

Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki “tarikat yuvalanması” iddialarına da yanıt verdi. Çelik, Bakanlıkça yapılan işlemlerde Anayasa başta olmak üzere kanunların hükümlerine uygunluk konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini savundu. Çelik, personelimizden, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan fiilleri bulunan veya bulunduğuna dair duyum alınanlar hakkında, yasaların gereğinin yerine getirildiğini ifade ederken, bu konuda MEB bünyesinde bir rapor bulunmadığını bildirdi. 

ANKA - 19 Ocak 2008  - HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.