Türkler neden Alevi olurlar, insanlar neden sigara içerler?

Türkler neden Alevi olurlar, insanlar neden sigara içerler?

Viktorya Türk İslam Cemiyetlerinin davetlisi olarak Avustralyaya gelen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi...

A+A-

Viktorya Türk İslam Cemiyetlerinin davetlisi olarak Avustralyaya gelen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cemal Sofuoğlu 11 Ağustos 2007 tarihinde Broadmeadows Türk İslam ve Kültür Merkezinin düzenlediği Gençlik ve Ailede Çocuk Eğitimi konulu bir konferans vermişti.

Konferans haberini 13 Ağustos 2007 tarihli Avustralyada çıkan haftalık Zaman gazetesinde okuyunca şok oldum.

Gazetede haberi yapan Zaman gazetesi muhabiri Zafer Polat'ı aradım. Haberin doğruluk derecesini sordum. Kesinlikle doğru olduğunu ve kendisinde ses kayıtlrının da olduğunu ve arzu edersem dinletebileceğini söyledi. Kendisi ile Zaman Gazetesinin Melbourne ofisinde buluştum ve konferansın o bölümünü dinledim. Gerçekten doğru.

Gazetenin haberinde Allaha ibadetten, evlilikten, evliliğin gayesinin nesillerin devamı olduğundan, çocuk eğitiminin evlilikten önce başladığından, annenin hamile iken sigara içmemesinden çeşitli örnekler vererek sürdüren Prof. Dr. Sofuoğlu konuşmasına şu sözlerle devam ediyor.

Gazetede yayınlandığı şekliyle şöyle söylüyor:

"Sigara konusu açılmışken şunuda söylemeden geçemeyeceğim" diyerek "Hayatta halen şu iki şeyi anlayamadım. Türkler neden Alevi olur, insanlar neden sigara içerler" diyerek "Biz Türkler saf, temiz, kavgasız, gürültüsüz, halishane muhlis insanlarız. Bunları iki şeyden birini iyi ifade edebilmek için söylüyorum. Diğeri de beşbin çeşit hastalığa sebebiyet verdiği ispatlanan sigarayı insanoğlu nasıl içer?"

Dinlediğim ses kaydında "Türkler neden Alevi olur, insanlar neden sigara içerler. Burada Alevileri küçümsüyorum, aşağılıyorum anlaşılmasın. Peygamberin vefatından sonra sahabeler birbirine girmişler, halife Haşimilerden mi olsun yoksa Emevilerden mi? Bunlara gerek var mı? Biz Türkler saf, temiz, kavgasız, gürültüsüz, halishane muhlis insanlarız." diyor.

Bir Prof. Ünvanlı Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi kişiye bu şekilde konuşmak yakışıyor mu? diye soracağım ama bu kişi öyle birisi değil. Türkler neden Alevi olurmuş. Cevabı basit. Alevi oldukları için, Alevi doğdukları için, Alevi olduklarından gurur duydukları için. Dünyada Türkler Alevi olamazlar diye bir kural olduğunu duymadım.

Konusu Gençlik ve Ailede Çocuk Eğitimi olan bir konferansda kişi neden böyle konuşur, neden konu ile hiçbir alakası olmayan cümleler sarfeder
Yanıtı basit: Alevilere kin duyan, ırkcı, kafatascı, faşizan, Türk İslam sentezci bir yapıya sahip olduğundandır. Yani Türkiye %99 müslüman ve Türk olan bir ülkedir. Eğer biraz tarih bilgisi varsa iyice araştırır, araştıramıyorsa gerçek bilim uzmanlarına, tarih araştırmacılarına sorar öğrenir. Dokuz Eylül Üniversitesi bu kişinin işine hemen son vermelidir ve bilimsel bir ünvan olan Profesörlük ünvanı elinden alınmalıdır. Olayı şiddetle kınıyoruz. Bizler hem Türkiyeli Türküz hemde taa ezelden Aleviyiz, kızılbaşız bundanda onur duyarız.

BİLiM BİZİM YOLUMUZDUR, SEVGİ BİZİM DİNİMİZDİR.
BİLİM VE SEVGİ YOLUNDAN GİTMEYİ EN DOĞRU YOL VE EN GÜZEL İNANÇ VE İBADET OLARAK KABUL EDERİZ.
72 MİLLETE BİR BAKARIZ.
İNSANLAR ARASINDA DİN, DİL, IRK, MİLLİYET AYRIMI GÖZETMEYİZ.
ÖNCE, NE MUTLU İNSANIZ DERİZ..


Avustralya Alevi Toplum Konseyi Yönetim Kurulu Adına
Mehmet Gündoğdu


KAYNAK: http://www.ayorum.com/haber_oku.asp?haber=120


 
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.