Türklerin yaşadığı üç bina yandı

Türklerin yaşadığı üç bina yandı

Türklerin yaşadığı üç bina yandı   Viyana'daki yangınlarda 18 kişi kurtarılırken, yedisi çocuk 11 kişi zehirlendi. Almanya'nın...

A+A-

Türklerin yaşadığı üç bina yandıTürklerin yaşadığı üç bina yandı
 
Viyana'daki yangınlarda 18 kişi kurtarılırken, yedisi çocuk 11 kişi zehirlendi. Almanya'nın Aldingen (üstte) kasabasında meydana gelen yangın, yoldan geçen birinin dikkati sayesinde ucuz atlatıldı. Bir kişi gözaltına alındı. FOTOĞRAF: AFP
 
Almanya'da dokuz Türk'ün öldüğü yangının nedeni henüz ortaya çıkarılamamışken ateş yayılıyor

AA - Almanya'da dokuz Türk'ün öldüğü yangının nedeni henüz ortaya çıkarılamamışken ateş yayılıyor. Viyana'da Türklerin yaşadığı iki binada aynı anda yangın çıktı. Almanya'da kundaklandığı öne sürülen binadan 10 Türk son anda kurtuldu. Bir Alman kundaklama iddiasıyla gözaltında

VİYANA / ALMANYA - Ludwigshafen kentinde dokuz Türk'ün öldüğü yangının nedeni henüz aydınlatılamamışken Avrupa'da Türklerin yaşadığı binalarda art arda şüpheli yangınlar çıkıyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk ve Avusturyalıların birlikte yaşadığı komşu iki binada salı gecesi aynı anda yangın çıktı. Yedisi çocuk 11 kişi zehirlendi. Almanya'nın Aldingen kasabasında, çoğunlukla Türklerin oturduğu ahşap binada da üç ayrı yerden yangın başladı. Bir Alman gözaltına alındı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın 10. bölgesinde Türk ve Avusturyalıların birlikte oturdukları komşu iki binada salı gecesi aynı anda yangın çıktı. Bodrum katlarında aynı anda çıkan yangına itfaiye ekipleri, zamanında müdahale etti. Ekipler, itfaiye merdivenleriyle binalardan 18 kişiyi kurtardı. Dumandan zehirlenen yedisi çocuk 11 kişi tedavi altına alındı.

Polis, olay yerinden toplanan örnekleri kriminoloji laboratuvarında incelemeye aldı. Polis açıklamasında, 'yangında kundaklama olup olmadığının laboratuvardaki inceleme sonunda belirleneceği' belirtildi.

Alevler Türk mahallesinde

Yangının çıktığı bölgede Türklerin yoğun olduğu, bazı Türk derneklerinin de bölgede lokallerinin bulunduğunu belirten bölge belediyesi başkanı Hermine Mospointner, binaların restore edilmesi nedeniyle bodrum katına açılan kapı ve pencerelerin açık olduğunu, bu nedenle yabancı düşmanı kişi veya kişilerin kundaklama ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekibi şefi Alois Pommer de olay mahallinde köpeklerle yaptıkları incelemede iki şüpheli materyal bulduklarını ve kriminoloji laboratuvarında incelemeye aldıklarını belirterek, kundaklama olasılığını ciddi şekilde araştırdıklarını söyledi. Duman zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi gören 11 kişiden dokuzu taburcu oldu.

Zillerine basıp kurtardı

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Tuttlingen kenti yakınlarında bulunan Aldingen kasabasında, Trabzon'un Akçaaabat ilçesinden Öztürk, Akyüz ve Bulduk ailelerinin oturduğu binada önceki gece yangın çıktı.

Bina, Ludwigshafen kentindeki bina gibi büyük ölçüde ahşaptı ve yangın çok kısa sürede giriş katından üst katlara yayıldı. Otomobiliyle yoldan geçen bir kişi yangını fark ederek, binanın tüm zillerine bastı. Bu uyarı üzerine burada oturan dokuz yetişkin ve beş çocuğun dışarıya çıkarak kurtuldukları açıklandı.

Kundakçı yakalandı

Yangının üç ayrı yerden aynı anda çıkmasından dolayı kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor. Polis, yaptığı araştırmalar sonucunda yangınla ilgili aynı binada oturan 53 yaşındaki bir Alman'ı gözaltına aldı. Polis, yangının yabancı düşmanı eylem olmadığının tahmin edildiğini belirtirken, Rottweil Savcılığı'nın bir sözcüsü DDP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kundaklama olayına başka bir kişinin daha katıldığına dair ipucu olmadığını ifade etti.

Alman Haber Ajansı (DPA) da, gözaltına alınan kişinin daha önce kundaklama suçundan sabıkası bulunduğunu duyurdu. Gözaltına alınan bu kişinin polisteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

RADİKAL- 16 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.