"Türküler de Yetim Kaldı"

"Türküler de Yetim Kaldı"

"Türküler de Yetim Kaldı"Geçen Hafta elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı...

A+A-

"Türküler de Yetim Kaldı""Türküler de Yetim Kaldı"

Geçen Hafta elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz (Kıvırcık Ali) için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi tarafından anma töreni düzenlendi. Törende Lokma dağıtıldı ve Kıvırcık Ali türkülerle, deyişleriyle anıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Yılmaz Pirdal, "Kıvırcık Ali’yle ilk kez 2001 yılında, 25 Ekim de Samsun’a Derneğimize konsere geldiğinde tanıştım. Kendisini ben, yeğenim ve o dönemki Şube Başkanımız Cem Sultan Ermiş beraber karşılamıştık. Kendisi çok sıcakkanlı dost canlısı bir canımızdı, Kendisini çok erken kaybettik. Sevgili Kıvırcık Ali’nin daha söyleyecek çok türküsü, deyişi vardı. Sevgili Ali sadece çocuklarını değil türküleri de yetim bıraktı" dedi.

"Türküler de Yetim Kaldı"

Anma Töreninde Güvenç Abdal Evlatlarından Alevi Dedesi Emrah Çolak okuduğu dua ve duvazlarla Kıvırcık Ali canımızın ruhunu şad etti.

"Türküler de Yetim Kaldı"

"Türküler de Yetim Kaldı"

"Türküler de Yetim Kaldı"

Baştan sona büyük bir hüzün ile geçen anma töreni Ali Ekber Özdemir’in  Kıvırcık Ali’den söylediği Türkülerle sona erdi.

Alevi Haber – 24 Ocak 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.