Tutuklanan akademisyenler: Bu cezayı onur olarak taşıyacağız

Tutuklanan akademisyenler: Bu cezayı onur olarak taşıyacağız

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdikleri için tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Metris Cezaevi’nden mektup...

A+A-

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdikleri için tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Metris Cezaevi’nden mektup yazarak, gösterilen dayanışma için teşekkür etti. Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdikleri için tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Metris Cezaevi’nden mektup yazdı.

Kaya, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan 15 Mart’ta “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

"DEMOKRASİYİ DE BARIŞI DA MUTLAKA GETİRECEĞİZ"

Bildiriye imza attıktan sonra Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’ndeki görevine son verilen Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya’nın mektubu şöyle: “Değerli arkadaşlarım, Gözaltına alındığımız andan itibaren gösterdiğiniz güçlü dayanışma için hepinize çok teşekkür ederim. Kıvanç ve ben gayet iyiyiz, hiç merak etmeyin. En kısa sürede aranızda olmayı umuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi de barışı da mutlaka getireceğiz. İçinden geçtiğimiz bu trajik günler mutlaka son bulacak ve herkesin özgürce, barış içinde yaşadığı bir Türkiye’yi ve Ortdaoğu’yu hep birlikte kuracağız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya 18.03.2016 Metris Cezaevi”

"BU CEZAYI DA ONUR OLAMAK TAŞIMAYI ÇOK İYİ BİLİRİZ"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi ve Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi Hukuk Sekreteri Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un mektubu şöyle: “Değerli arkadaşlar, 15 Mart 2016 tarihinde haksız bir biçimde tutuklanmamızdan beri arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ile beraber Metris 1 No’lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kapalı tutuluyoruz. Bilmenizi isteriz ki bizim ne bilincimiz, ne onurumuz, ne kararlı duruşumuz bu hücrelere sığar. Bizler ve barış, demokrasi, insan hakları için yürüyen herkes bize layık görülen bu “cezayı” da onur olarak taşımasını çok iyi biliriz. Kendinize iyi bakın, selamlar. Doç. Dr. Kıvanç Ersoy”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.