Tuzla da 82. işçi de öldü

Tuzla da 82. işçi de öldü

Tuzla’da 82. işçi de öldüTersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, Tuzla tersaneler...

A+A-

Tuzla’da 82. işçi de öldüTuzla’da 82. işçi de öldü

Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, Tuzla tersaneler bölgesindeki işçi ölümlerine bir yenisinin eklendiğini bildirdi.

İSTANBUL - Dinç, Cumartesi günü, Tuzla’daki Selahattin Aslan adlı tersanede montajcı olarak çalışan 24 yaşındaki Hasan Köse’nin, oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan yangında ağır yaralandığını söyledi. Dinç, şu bilgileri verdi:

“Patlama sırasında vücudunun yüzde 80’i yanan Köse, arkadaşlarımız tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yoğun bakımda bir süre kalan Köse, yanık tedavisinin gerçekleşmesi için daha sonra Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Burada 3 gün yoğun bakımda kalan Köse, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.”

Tuzla tersanelerinde son 7 ayda 14, 8 yılda 50, 15 yılda ise 82 işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Cem Dinç, Köse’nin, hayatını kaybeden 82. işçi olduğunu belirtti ve Köse’nin cenazesinin, Tuzla Şifa Mahallesindeki Merkez Camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildiğini kaydetti.

AA - NTV - 20 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.