Tuzla tersanesinde bir işçi daha öldü

Tuzla tersanesinde bir işçi daha öldü

Tuzla tersanesinde bir işçi daha öldüGemsan Tersanesi’nde bakım işçisi Çelik, kompresör dairesinde meydana gelen patlama...

A+A-

Tuzla tersanesinde bir işçi daha öldüTuzla tersanesinde bir işçi daha öldü

Gemsan Tersanesi’nde bakım işçisi Çelik, kompresör dairesinde meydana gelen patlama sonucu fırlayan metal parçasının başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdi

Tuzla tersane bölgesindeki çalışma koşulları can almaya devam ediyor.

TBMM tarafından Tuzla Tersaneler bölgesindeki ölümleri araştırmak ve önlem almak için oluşturulan komisyonun raporunun ardından bir ölüm daha yaşandı.

Bakım işçisi İbrahim Çelik (35), 29 Temmuz’da Gemsan Tersanesi’nin kompresör dairesinde çalışırken bir patlama meydana geldi. Patlamayla etrafa saçılan demir parçalarından biri işçinin başına çarptı. Ağır yaralanan Çelik, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Çelik, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Tersanenin kompresörlerine bakım hizmeti veren Atlas taşeron firmasının çalışanı olduğu öğrenilen Çelik’le ilgili olarak tersane yetkilileri bir açıklama yapmadı. Kazanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı iş müfettişleri tersaneye giderek inceleme yaptı.

Kazayla ilgili bir açıklama yapan DİSK’e bağlı Liman ve Tersane İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, 16 Haziran’da yaptıkları genel grevin ardından tersanelerde küçük düzelmeler olduğunu ama iş güvenliğinin yine tam olarak sağlanmadığını söyledi.
 
‘Meclis raporuna rağmen’

Dinç, “Bu kaza tersanelere halen insanca çalışma koşullarının getirilmediğini gösteriyor. TBMM bile bu konuda bizim sunduğumuz önlemlere dayanarak bir rapor hazırladı.

Meclis’in bu raporuna rağmen ölümlü kazaları gidermek için tersanelerde bir önlem alınmadığı görülüyor. Patlama sonucu ölümler yüzde 11’lik dilimde yer alırken, tersane patronlarının keyfi tutumu devam etmektedir. Kalıcı çözümler bulunması için tekrar eylem yapmamız gerekiyorsa sendikamız buna hazırdır” dedi.

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul
Milliyet - 1 Ağustos 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.